Pronađeno tijelo nestalog hrvatskog državljanina Đure Topića koji je nestao dok je pecao

20.10.2024. 11:38:00

Tijelo hrvatskog državljanina Đure Topića, koji je nestao prije nekoliko dana, pronađeno je u subotu, doznaje se iz hrvatskog veleposlanstva u Bruxellesu.

Đuro Topić, iz mjesta Alsdorf kod Aachena u Njemačkoj nestao je u petak, 11. listopada, kada je otišao u ribolov na rijeci koja se nalazi na tromeđi Njemačke, Nizozemske i Belgije. 

Njegov nestanak potvrdila je njemačka policija, a prevrnuti čamac nađen je na belgijskom dijelu rijeke.

U hrvatskom veleposlanstvu u Bruxellesu Hini je u nedjelju rečeno da je njegovo tijelo “pronađeno 20 kilometara od brane i da su ga našli njegovi prijatelji u privatnoj potrazi”.

“Nakon toga je došla policija, napravila očevid i helikoperom prevezla tijelo”, kažu u hrvatskom veleposlanstvu.

Na stranici Iva.to, koju uređuje član Topićeve rodbine, navodi se kako je u noći na 12. listopada bio kod brane u Borghagenu i snimio video u kojem kaže kako više ne može upaliti motor čamca te od tada “nema nikakvih znakova života.”

Izvor: n1/Foto: Joerg CARSTENSEN / AFP

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.