PROPJEVAT ĆE NOTORNI WAGNEROV PLAĆENIK? Navodno bio zapovjednik čovjeku pogubljenom maljem, svašta bi moglo isplivati

16.01.2023. 17:11:00

TRAŽI AZIL

Rus koji se navodno borio za privatnu plaćeničku skupinu Wagner prešao je u Norvešku i zatražio politički azil, prema norveškim vlastima, piše Dnevno.hr.

Andrej Medvedev, koji je navodno bio visokopozicionirani član Wagnerove skupine, potražio je utočište u Norveškoj, potvrdile su vlasti za Associated Press.

Policija u arktičkoj Norveškoj rekla je prošli tjedan da je osoba ilegalno ušla iz Rusije prelaskom granice.

Muškarac, koji je identificiran samo kao stranac, priveden je od strane graničara nakon što je navodno posjetio privatnu kuću u pograničnom području i zatražio pomoć.

Slučaj je predan norveškoj imigracijskoj policiji, a muškarac je prebačen u Oslo, gdje je smješten u centar za prekršitelje migracijskih zakona. Norveška policija odbila je komentirati slučaj.

Nezavisna ruska novinska web stranica Meduza piše da je Medvedev navodno bio zapovjednik postrojbe u kojoj je bio Jevgenij Nužin, Wagnerov plaćenik kojeg je skupina navodno pogubila maljem na videu koji se pojavio na internetu u studenom.

Vijest je objavljena i na stranici Odessa Journal, koji prenosti da Medvedev tvrdi da je spreman ispričati sve što zna o aktivnostima “Wagner grupe”, uključujući i njezinog čelnika Jevgenija Prigožina.

Izvor: Dnevnik.hr/PDN/Foto:Ilustracija/thetimes.co.uk

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.