Prosvjed sindikalista ispred Ministarstva pravosuđa za bolje uvjete i zapošljavanje

26.05.2023. 17:42:00

Sindikat pravosudne policije Hrvatske (SPPH) organizirao je prosvjed u petak ispred Ministarstva pravosuđa, najavivši poziv predstavnicima sindikata na razgovor, piše 24sata.

Prosvjed je započeo u 15:30 sati, a sindikat je izrazio nezadovoljstvo stanjem u zatvorskom sustavu i nedovoljnim materijalnim pravima.

Na nedavnoj konferenciji za novinare ispred zatvora u zagrebačkom Remetincu, sindikat je zatražio povećanje plaća za 15 posto te hitan sastanak s resornim ministrom. Također su upozorili da će biti prisiljeni na štrajk ako ne postignu dogovor.

Sindikalisti također zahtijevaju raspisivanje natječaja za prijem najmanje 200 pravosudnih policajaca, s obzirom na to da više nema zabrane za zapošljavanje u državnoj službi.

Prethodno su najavili dolazak 200 pravosudnih policajaca na prosvjed, a autobusi iz Rijeke, Pule, Osijeka i Vukovara bili su planirani za sudionike.

Predsjednik SPPH-a, Armin Tatarević, izrazio je nadu da će ministar Ivan Malenica pozvati sindikat na razgovor te da će se pronaći rješenje za njihove zahtjeve.

Dopredsjednik sindikata, Jelenko Krešo, istaknuo je da će daljnje akcije sindikata, uključujući mogući štrajk, ovisiti o stavu ministra i vlade.

Izvor: 24sata/Foto:arhiva/PDN/screenshot/24sata

Izvorni autor: PDN/24sata/HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.