Protiv koga će Hrvatska igrati za europsko rukometno finale?

19.01.2020. 13:13:00

Nakon pobjede nad Njemačkom koja je Hrvatskoj osigurala polufinale na Europskom prvenstvu u rukometu Kauboji sada čekaju rasplet u drugoj skupini koja će odrediti protivnika za finale.

U drugoj skupini je komplicirana situacija i čak četiri momčadi se mogu plasirati u polufinale, a to su Mađarska, Norveška, Slovenija i Portugal. Tamo su do kraja ostala još tri kola, a više će se znati nakon utakmica u nedjelju. No, u ovoj skupini će sve ovisiti o međusobnoj utakmici Portugala i Slovenije.

Najveći favoriti u toj skupini za prvo mjesto su Norvežani koji u nedjelju igraju protiv Švedske. Jedni od domaćina ovog Eura su i dalje bez poraza, a ako pobijede Švedsku i Island, a Slovenci Portugal i Mađarsku, onda će u posljednjem kolu ove dvije reprezentacije odlučivati o prvom mjestu.

Ako pak Portugalci dobiju Slovence i sve preostale utakmice, onda će oni osvojiti drugo mjesto, a Norveškoj će pripasti prvo i u slučaju jednog poraza jer imaju bolji međusobni omjer s Portugalom. Naravno, postoji i još jedna opcija, a to je prolazak Mađarske.

Mađari su na turnir došli u dosta podcjenjivačkom sastavu, a onda su uzeli bod Dancima i pobijedili Islanđane te prenijeli dva boda u drugi krug. I oni imaju šanse za prolazak u polufinale, ali ta misija je praktički nemoguća. Dakle, oni u posljednje tri utakmice moraju dobiti još tri reprezentacije koje se bore za završnicu. Ako u preostalim susretima pobijede Slovence, Portugalce i Norvežane, naši susjedi će put Stockholma, pišu 24 sata.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.