Prve izlazne ankete: HDZ uvjerljivo vodi, potop SDP-a, Domovinski pokret treći, Most i zelena ljevica iznad očekivanja

05.07.2020. 19:34:00

Prema izlaznim anketama HDZ je relativni pobjednik ovih izbora. Osvojili su 61 mandat, dok je Restart koalicija predvođena SDP-om osvojila 44 mandata. Treća snaga je Domovinski pokret s osvojenih 16 mandata

Prema izlaznim anketama koje je za RTL televiziju provela agencija Ipsos, HDZ osvaja 61 saborski mandat, Restart koalicija 44, Domovinski pokret 16 saborskih mandata, a Most i Možemo! po osam.

U Sabor još ulazi koalicija stranaka Fokus, Pametno i Stranka s imenom i prezimenom i to s tri mandata.

Izlazne ankete rade agencije za istraživanje javnog mnijenja i tako da anketari slučajnim odabirom biračkim mjestima nude građanima da ispune izlaznu anketu i anonimno im otkriju za koga su glasali.

Ova anketa rađena je na području cijele Hrvatske na uzorku od 21.575 birača. U izlaznim anketama nema rezultata za dijasporu i manjinskih mandata.


Izvor: tportal.hr/Foto:montaža / Neven Bučević

Izvorni autor: V.P,P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.