Prvi čovjek HEP-a izvrijeđao ministra Filipovića: ‘Lažljivo smeće! Je**t ću ti mater‘; U mirenje se uključio i premijer

18.07.2023. 11:22:00

Nakon izbijanja afere u HEP-u zbog jeftine prodaje viškova plina u Vladi se održao sastanak na kojem su bili premijer Andrej Plenković, ministar gospodarstva Davor Filipović i predsjednik uprave HEP-a Frane Barbarić i njihovi bliski suradnici, a na kojem je šef HEP-a žestoko napao ministra, piše Nacional

"Barbarić je napao Filipovića nazvavši ga lažljivim smećem. Potom ga je opsovao. Rekao mu je doslovno da će mu je*ati mater", tvrdi jedan izvor upoznat sa situacijom.

 

Premijer Andrej Plenković pokušao je zaustaviti aferu i odvojeno se sastajao s Davorom Filipovićem i s Franom Barbarićem i očekivao da se dvojica pomire, no dva izvora tjednika Nacional bliska Plenkoviću kažu kako Filipovića navodno doživljavaju "kao nevjerojatnu budalu". Dodaju i kako smatraju da ministar Filipović živi u iluziji i da je potpuno nesvjestan svojih limita te da čak misli da je legitiman nasljednik Plenkovića.

 

Ministar Filipović u nekoliko je navrata obaviješten kako se stvaraju viškovi plina koji će se morati jeftino prodavati. HEP, osim što je poslao dopise Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja, održao i sastanak kriznog stožera na kojem je član Uprave HEP-a Petar Sprčić upozorio i pred ostalima na sastanku na taj problem, a ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović mu je odgovorio da to nije tema.

Na tematskoj sjednici Saborskog Odbora za gospodarstvo, gdje su također letjele uvrede, ministar je tvrdio da ništa nije znao.

 

"Nitko u nijednom trenutku ni mene kao ministra ni premijera ni potpredsjednika Vlade nije obavijestio da plin ide u sustav i da se prodaje ovako", poručio je Davor Filipović, ministar gospodarstva na sjednici.

Izvor: slobodnadalmacija.hr/Foto:Screnshoot

Izvorni autor: Nacional

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.