Prvi čovjek našeg Saveza javno prokomentirao kaos koji je napravio pobjednik Croatia Rallyja, a spomenuo je i ponašanje policije

27.04.2021. 10:52:00

Nakon događaja povezanih sa kažnjavanjem vozača Sebastiena Ogiera tijekom FIA WRC Croatia Rally-a oglasili su se iz Hrvatskog auto i karting saveza

U trenutku dolaska svjetskog prvaka Ogiera u policijsku postaju Lučko predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner kontaktirao je šefa tima Toyota Gazoo Racing čiji je Ogier vozač, Jari - Matti Latvalu te su se zajedno uputili u navedenu policijsku postaju.

U policijskoj postaji susreli su se s dvojicom policajaca koji su bili na mjestu nesreće, načelnikom PP Lučko te Ivanom Merćepom iz ravnateljstva policije. Na kratkome sastanku uputili su duboke isprike okupljenim policijskim službenicima i dužnosnicima te se stavili na raspolaganje za svu pomoć oko podrške policijskim akcijama koje promiču sigurnost u prometu.

'Utrke poput WRC-a vrh su svjetskog sporta i idu ruku pod ruku s kompleksnom organizacijom na zatvorenim, ali i javnim cestama. Ponašanje Toyotinog vozača Sebastiena Ogiera bilo je naravno pod punim adrenalinom i emocijama utrke koja je bila u tijeku, ali je takvo ponašanje prema policajcu jako opasno i apsolutno neprihvatljivo', rekao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner u službenoj nizjavi.

Treći dan WRC Croatia Rally 2021

Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

'Hrvatska policija odradila je fenomenalan posao osiguravajući utrku sa doslovce stotinama policijskih službenika koji su brinuli o redu i sigurnosti. Zahvaljujem šefu Toyota Gazoo Racinga - Jari - Matti Latvali koji je reagirao u minuti te smo vrlo brzo bili u policijskoj stanici zajedno sa Sebastienom Ogierom kako bi se i osobno ispričali policijskim službenicima', dodao je.

Štetner, Latvala i Ogier su se susreli i s vozačem BMW-a Željkom Matićem koji je sudjelovao u nesreći te mu je garantirano da će Toyota Gazoo Racing snositi sve troškove popravka koje eventualno osiguravajuća kuća ne pokrije, a pozvan je i da bude gost jedne od sljedećih utrka WRC-a.

Izvor: tportal.hr/Foto: haks.hr

Izvorni autor: D. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.