Prvi hrvatski redarstvenik - Podružnica Šibensko kninska županija: Priopćenje za javnost

01.04.2021. 17:50:00

31. 3. 2021.  godine na Plitvičkim jezerima trebali smo održati komemoraciju povodom 30. obljetnice tzv. Krvavog Uskrsa na Plitvicama i junačkog djela prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića, koji je kao prvi u nizu hrvatskih branitelja položio svoj mladi život na oltar Domovine kako bi imali slobodnu, neovisnu i suverenu Republiku Hrvatsku.

Činom  komemoracije prisjećamo se preminulih i događaja koji ih povezuju uz evociranje uspomena.

Sa zahvalnošću se prisjećamo onih koji su svoje mlade živote dali za slobodu hrvatskog naroda te ističemo trajnu vrijednost njihove žrtve.

Zahvaljujemo im na slobodi i miru koje danas uživamo i nadahnuću dobivenom kroz njihovu hrabrost i odvažna djela.

Sve to nismo mogli vidjeti jučer na Plitvicama prilikom komemoracije za prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Pozivajući se na epidemiološke mjere organizatori su organizirali komemoraciju na način da se zapostavila sama bit komemoracije a u prvi plan došli su političari.

Komemoracija je počela u 08,30 sati polaganjem zajedničkog vijenca članova obitelji poginulog prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića i predstavnika braniteljskih udruga sudionika akcije „ Plitvice „.

U 08,45 sati molitvu odrješenja predvodio je vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

U 09,00 sati vijenac je položio predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović.

U 09,15, sati vijenac je položila u ime Hrvatskog sabora gđa. Maja Grba-Bujević.

U 09,30 sati vijenac je položio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković.

U 09,45 sati vijenac je položio župan Ličko-senjske županije.

Nakon polaganja vijenaca najviši hrvatski dužnosnici davali su izjave za medije i odmah odlazili sa komemoracije.

Hrvatski branitelji koji su došli odati počast prvom hrvatskom redarstveniku Josipu Joviću morali su čitavo vrijeme  , od 08,30 sati do završetka zadnjeg polaganja vijenca, čekati sa strane kako bi pristupili spomeniku, položili vijenac i zapalili svijeću Josipu Joviću.

Skupa sa hrvatskim braniteljima sa strane ostao je i vojni ordinarij mons. Jure Bogdan.

U izjavama najviših hrvatskih dužnosnika koje su prenijeli mediji najviše se spominju životinje međed, nilski konj i orao.

Nažalost najveći međedi prilikom komemoracije za prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića ispali su hrvatski branitelji koji su došli iz cijele Republike Hrvatske kako bi odali počast žrtvi prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića.

Najoštrije osuđujemo ovakav način komemoracije za prvog poginulog hrvatskog branitelja Josipa Jovića.

Ako vlasti države za koju je prvi hrvatski redarstvenik Josip Jović položio žrtvu svog mladog života ne mogu organizirati komemoraciju kako treba i poslati poruke hrvatskom narodu koje će žrtvu prvog hrvatskog redarstvenika Josipa Jovića prikazati u svjetlu zahvalnosti i nadahnuća za današnje i buduće hrvatske naraštaje, bolje da je nisu ni organizirali.

                                                                                PREDSJEDNIK PODRUŽNICE    Tomislav Čolak

Izvorni autor: Tomislav Čolak/PHR/Foto:TČ

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.