Prvi rezultati izbora: HDZ ima nedostižnu prednost, debakl Restart koalicije, u Sabor ulaze još Škoro, Most, Možemo i koalicija centra

05.07.2020. 21:32:00

Državno izborno povjerenstvo (DIP) u 21 sat objavilo je prve neslužbene rezultate parlamentarnih izbora. Prema njima HDZ osvaja 69 mandata, Restart koalicija 44 mandata, Domovinski pokret 15, Most šest mandata i Možemo! četiri mandata. U Sprema neslužbenim rezultati ulaze Čačićevi Reformisti s dva mandata isto koliko i HNS te koalicija stranaka Pametno, Fokus i Stranka s imenom i prezimenom koja osvaja jedan mandat

Prema rezultatima DIP-a HDZ osvaja 69 mandata, Restart koalicija 44 mandata, Domovinski pokret 15, Most šest mandata i Možemo! četiri mandata. U Sprema neslužbenim rezultati ulaze Čačićevi Reformisti s dva mandata isto koliko i HNS te koalicija stranaka Pametno, Fokus i Stranka s imenom i prezimenom koja osvaja jedan mandat.

Riječ je o neslužbenim rezulatima s obrađenih oko 40 posto biračkih mjesta. Kako pristižu rezultati s većeg broja biračkih mjesta, tako se i rezultat stalno mijenja. U 23 sata biti će poznati konačni neslužbeni rezultati izbora.

Izborne ankete

Prema novim izlaznim anketama koje je za RTL televiziju provela agencija Ipsos, a koje su objavljene u 20 sati, HDZ osvaja 62 saborska mandata, Restart koalicija 43, Domovinski pokret 14 saborskih mandata, a Most devet. Možemo! ih osvaja osam.

Koalicija stranaka Pametno, Fokus te Stranka s imenom i prezimenom osvaja tri mandata, a druge izlazne ankete u Hrvatski sabor pogurale su HNS s jednim mandatom.

Izvor: tportal.hr/Foto:Montaža: Neven Bučević

Izvorni autor: V.P,P.

Autor: