PUCA SE NA KOSOVU! Ima ozlijeđenih, policija lagano gubi živce: Srbi se oglušili na naredbu

23.01.2023. 15:54:00

Kako se neslužbeno doznaje, u Bistrici, općina Leposavić, na Kosovu i Metohiji, u ponedjeljak je došlo do incidenta u kojem su ranjena dva državljanina srpske nacionalnosti.

Prema neslužbenim informacijama, na jednom od punktova su na njih pucali pripadnici kosovske policije.

Nagađa se da ranjeni Srbi nisu htjeli stati na zahtjev kosovske policije, na što su Kosovljani uzvratili paljbom.

Podsjetimo, ovo je već drugi incident do kojeg je došlo na Kosovu u posljednjih tjedan dana. Dvojica Srba ozlijeđeni su u petak na jugu Kosova kada je na njih pucano iz automobila u pokretu koji je navodno vozio lokalni Albanac.

Vučić je u petak nakon sastanka s izaslanicima Sjedinjenih Država i EU-a, rekao da je Srbija spremna prihvatiti koncept europskog plana i raditi na primjeni predloženog sporazuma o dijalogu za normalizaciju odnosa s Kosovom, a što je potvrdio i dužnosnik EU-a Miroslav Lajčak.

Slovački diplomat i posebni predstavnik EU-a za dijalog Beograda i Prištine ocijenio je da je Vučić u razgovoru “pokazao odgovoran pristup” i “spremnost da donosi teške odluke u interesu mira i europske perspektive Srbije”.

Napetosti koje na Kosovu traju mjesecima, eskalirale su nakon što je Kosovska policija (KP) uhitila jednog donedavnog policajca, sumnjičeći ga za “narušavanje ustavnog poretka”, na što su lokalni Srbi uzvratili postavljanjem barikada, tražeći njegovo oslobađanje.

Beograd je ranije od KFOR-a zatražio da shodno Rezoluciji 1244 VS UN-a, omogući povratak srpskih snaga sigurnosti na Kosovo, ali izravni odgovor iz zapovjedništva KFOR-a nije stigao.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Guliver Image

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.