Putin proglasio djelomičnu mobilizaciju i uputio najopasniju prijetnju dosad: ‘Ne blefiram!‘

21.09.2022. 08:52:00

Ruski predsjednik Vladimir Putin trebao se u sinoć obratiti naciji, prvi put od početka invazije na Ukrajinu, no nakon nekoliko sati čekanja, obraćanje je odgođeno za danas. Putin se u srijedu ujutro obratio naciji, najavljujući djelomičnu mobilizaciju. Uz to, podržao je najavljene referendume i poručio da i Rusija ima oružje za masovno uništenje.

“Cilj zapada je uništiti Rusiju i natjerati je da se bori u raznim regijama. Došli su na naše granice i nastavljaju s mržnjom prema Rusima, pogotovo u Ukrajini. Odbijaju mirno rješenje u Donbasu, a naša specijalna vojna operacija je bila neizbježna. Morali smo očistiti područje od nacista i okupacijskih snaga”, kazao je Putin.

Navodi da kijevski režim koristi plaćenike, da muče ljude u području Zaporižja.

Kaže da je glavni cilj oslobađanje ljudi u regiji Donbas. Istaknuo je da Rusija podržava ljude u dijelovima koje kontroliraju ruske snage da se održe referendumi. “Uradit ćemo sve što možemo da bi osigurali sigurne uvjete za odražavanje referenduma.”

“Mobilizacija počinje od danas 21. rujna”, najavio je Putin. Rekao je da je riječ o “djelomičnoj mobilizaciji”.

“Naglašavam da je riječ o djelomičnoj mobilizaciji. Samo oni koji su u pričuvi bit će mobilizirani. Naglasit ću da će ruski državljani pozvani u sklopu mobilizacije imati sve pogodnosti kao i oni koji služe po ugovoru”, dodao je.

“U svojoj agresivnoj antiruskoj politici Zapad je prešao sve granice”, rekao je ruski predsjednik. Optužio je Zapad da planira uništiti Rusiju.

I mi imamo oružje za masovno uništenje, i to modernije od NATO-a. Ako treba zaštititi naš narod, zaštititi ćemo ga. Ne blefiram!”, kazao je Putin.

Izvor: n1/ Foto: REUTERS

Izvorni autor: N1 Info

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.