Putinov glasnogovornik: “SPREMNI SMO PREGOVARATI O STATUSU UKRAJINE”

24.02.2022. 18:49:00

Rusija je spremna voditi pregovore s vodstvom Ukrajine o njezinom neutralnom statusu i obećanju da neće imati oružje na svom teritoriju, rekao je tajnik za tisak ruskog predsjednika Dmitrij Peskov. “[Ruski] predsjednik [Vladimir Putin] iznio je svoju viziju o tome što bismo očekivali od Ukrajine kako bismo riješili ove probleme koji su konceptualno ‘crvena linija’.

To je njezin neutralni status i odbijanje posjedovanja oružja”, rekao je Peskov. “I ovdje je pitanje je li rukovodstvo Ukrajine spremno za to”, rekao je. Na pitanje je li Rusija sada spremna razgovarati o ovom pitanju s Ukrajinom, Peskov je rekao: “Ako je vodstvo Ukrajine spremno razgovarati o tome”, prenosi ruska agencija Interfax.

On je kasnije još poručio da su ruski predsjednik Vladimir Putin i njegov bjeloruski kolega Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o situaciji u Ukrajini u četvrtak.

“Operacija ima svoje ciljeve – oni se moraju postići. Predsjednik je rekao da su sve odluke donesene i da će ciljevi biti postignuti”, nastavio je Peskov, sugerirajući da bi, ako Kijev pristane ispuniti zahtjeve, sadašnji vojni napad na Ukrajinu mogao biti prekinut.

U ranim jutarnjim satima u četvrtak, Putin je pokrenuo “specijalnu operaciju” u Ukrajini, s navodnim ciljem “osiguranja mira” u otcijepljenim Narodnim republikama Donjeck i Lugansk u regiji Donbas.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: snimka zaslona

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.