RADI SE NA OBNOVI: Gotovo četiri tisuće zagrebačkih učenika i ovu godinu započinje u zamjenskim školama

25.08.2021. 10:01:00

Dio zagrebačkih učenika i ovu će školsku godinu započeti u zamjenskim školama. Od velikog potresa prošlo je 17 mjeseci, a još uvijek se obnavlja 13 škola i jedan učenički dom. Radovi u  OŠ “Dr. Ivan Merz” su u punom jeku, a zgrada je ojačana kako bi mogla izdržati i jači potres.

“Kompletna konstrukcija cijele škole je proračunata na treću razinu kao što je i propisano Pravilnikom. Sva škola je ojačana obostrano”, poručio je za HRT glavni nadzorni inženjer na obnovi škole Igor Hranilović.

U Gimnaziji Tituša Brezobačkog radovima se još uvijek ne nazire kraj, iako su prvi počeli s obnovom. Ravnatelj Damir Jelenski otkrio je kako su radovi stali na izlijevanju betona jer su konzervatori tražili drugačiji način obnove.

S druge strane u OŠ Kvasera Šandora Đalskog, radi se punom parom. Ravnatelj Mario Keča poručio je da će za učenike biti organiziran prijevoz te da suradnja sa zamjenske tri škole funkcionira bez greške.

Radno je na pet osnovnih i osam srednjih škola te jednom domu.  Za to vrijeme, preko 3.800 učenika će pohađati zamjenske škole. Angažirani su i dodatni stručnjaci kako bi se poštivali novi rokovi radova.

“Dodatno angažirani inženjeri konstrukcije napravili su neku ekspertizu za 1. Ekonomsku školu u Medulićevoj ulici i to gradilište je ovaj tjedan ponovno otvoreno, krenulo s radovima”, poručio je zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet.

Izvor: Dnevno

Izvorni autor: ak/Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.