RADIĆ ‘Sve je organizirao Bujanec, ta priča jednostavno je neobranjiva. Međutim, čuo sam koje je Bartuličino objašnjenje...‘

12.06.2024. 17:05:00

Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja

"Apsolutno je neprihvatljivo i neprimjereno što se Stjepo Bartulica našao u društvu u kojem se našao u izbornoj noći i vozio u Ferrariju. Iako je meni objašnjeno da ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi, ova situacija se ne može braniti i vrh DP-a je u tom smislu jedinstven," rekao nam je Mario Radić, zamjenik predsjednika DP-a na temu vožnje njihovog novoizabranog eurozastupnika Stjepe Bartulice u Ferrariju i s ljudima s policijskim dosjeima i presudama za ozbiljna kaznena djela.

Nakon što je Ivan Penava, predsjednik DP-a jasno i nedvosmisleno osudio Bartuličino ponašanje te istaknuo kako od njega očekuje odgovore na brojna pitanja, ali i indirektno u tom smislu prozvao svog zamjenika u vrhu stranke Radića, dodatno se pojačao dojam kako su između njih dvojice popucale niti. Podsjetimo, odgovarajući na pitanje novinarke Z1 televizije na koga je konkretno mislio kada je govorio o tome da ih netko možda namjerno sabotira, predsjednik DP-a je rekao.

- Budući da ste vi sa Z1 televizije, imam osjećaj da se osjećate prozvanima iz aspekta ove ekipe koja je u pozadini ... Tako da pozdravite ekipu! - rekao je Penava više nego očito aludirajući da iza napada na njega stoji TV voditelj Velimir Bujanec, ali i zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić koji je rado viđen gost u Bujančevoj emisiji.

- Penava i ja bili smo u utorak zajedno cijeli dan na pregovorima u Vladi. Činjenica jest da sam ja želio da se cijela ova priča oko Ferrarija i Bartulice smiri, međutim nakon što smo doznali tko su ljudi koji su bili s njim u toj situaciji, ta je priča ušla u sferu neobranjivosti i ja se slažem sa svime što je Penava rekao na pressici. Prema mojim informacijama te ljude je organizirao Velimir Bujanec i ponavljam, to je neprihvatljivo i ja ne mogu stati iza takvog ponašanja – istaknuo je Radić. S Bartulicom, veli, nije uspio razgovarati.


- Nisam pričao s njim, ali preneseno mi je kako ni on sam nije bio svjestan s kime se vozi. No, to naravno nije normalno i mislim da bi on sam trebao, osim na stranačkim tijelima, izaći i pred javnost te reći sve što ima o ovom slučaju. Što se tiče njegovog položaja u stranci i mandata u Europskom parlamentu, očekujem da sjednemo i razgovaramo, da vidimo što ćemo dalje – poručio je Radić.

Izvor: jutarnji.hr/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: Nikola Patković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.