Radiolozi pokrenuli tužbu za klevetu protiv Dijane Zadravec

18.06.2021. 21:10:00

Radiolozi iz KBC-a Sestre milosrdnice Branimir Čulo i Vladimir Kalousek koje je smijenjena predstojnica kliničkog zavoda za Radiologiju Dijana Zadravec prozvala za kriminal poručili su u petak da su pokrenuli tužbe za klevetu nakon što tri inspekcije nisu utvrdile nezakonitosti.

Odgovarajući na javno blaćenje njih od strane Zadravec i optužbe da kradu materijal, liječnici su naveli da je bivša predstojnica iz samo njoj poznatih razloga držala u ladici potpisane papire za 60 pacijenata, i time onemogućavala fakuturiranje i isplatu prema dobavljačima, što je dovelo do zastoja u nabavi i ugrožavanja rada elektivnog i hitnog programa angiosale.

Liječnici ističu da su nakon njihovih pritužbi zbog nedostatka materijala za rad hitne službe koji je prouzrokovala kolegica svojom opstrukcijom i držanjem papira u ladicama krenule optužbe prema dr. Kalouseku da je kriminalac i da nelegalno nabavlja materijale.

Objašnjavaju da se uz potrošeni materijal dodatno naručuje više materijala kako bi imali materijala za hitne pacijente, te kod elektivnih ako se dogodi potreba za dodatnim materijalom.

"Takav „višak“ se nalazi u ormaru pod ključem , u ovih 14 dana napravili smo rupturiranih i nerupturiranih aneurizama gdje smo potrošili više od 30 coilova , pacijenti su svi živi i dobro. Da nismo imali „višak“, tko bi ih onda liječio?", kažu liječnici.

Smatraju nevjerojatnim da njihova bivša šefica ne poznaje te zahvate, niti materijal potreban za njih jer ih sama nikada nije izvodila.

Napominju da su program neurointervencijskih procedura započeli 2013. po dogovoru na razini bolnice o nužnosti tih procedura te da uvode nove grane liječenja u bolnicu, a njihovi rezultati ukazuju na sveukupno smanjenje mortaliteta i morbiditeta bolesnika.

To je, kažu prepoznato i u Europi pa Kalousek postaje voditelj Istočno Europske regije pri Europskom društvu gdje je zahtjev od Europe da se preslika taj model u Rumunjsku i Bugarsku.

Za borbu Zadravec protiv rada u privatnim klinikama, liječnici kažu kako javnost treba znati da je ona sama potpisivala drugim doktorima dozvole za rad privatno te da je i sama tražila dozvolu za rad privatno, a sada se predstavlja kao borac protiv toga.

Čulo i Kalousek poručuju da su spremni na istragu koja će vještačiti put novca, ali traže i da se vještači i njeno porijeklo imovine, rad društva kojeg vodi pri Hrvatskom liječničkom zboru i njezinu komunikaciju s dobavljačima jer sumnjaju da su kolateralne žrtve njenog pokušaja ucjene.

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: M. Šu./Hina/Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.