Rapid nije previše promijenio sastav u odnosu na zadnji okršaj s Lokosima, a ostali su bez važnog igrača

21.10.2021. 14:25:00

U ovom prvenstvu Austrije, Rapid je izgubio čak deset bodova na utakmicama u kojima je vodio

Vrlo se malo promjena dogodilo u sastavu Rapida u odnosu na lanjsku sezonu i utakmicu s Lokomotivom u kolovozu prošle godine. Tada je, naime, Rapid igrao u ovom sastavu, u 3-4-2-1 formaciji: Strebinger - Stojković, Hofmann, Greiml - Arase (od 75. Schick), Petrović, Ljubičić, Ulmann - Murg (od 64. Grahovac), Fountas (od 86. Kitagawa) - Kara. Trener je, kao i danas, bio Dietmar Kühbauer, a jedini pogodak na toj utakmici postigao je napadač Ercan Kara u 32. minuti.

Ozlijeđeni vratar

Lokomotiva je, podsjetimo, dobro parirala Austrijancima, iako je uoči tog dvoboja ostala bez petorice najboljih igrača (Grbić, Jakić, Kastrati, Uzuni, Tolić), a i korona je opustošila svlačionicu Lokosa. Rapid je do pobjede došao poglavito zbog opipljivije pojedinačne kvalitete.

Ove sezone Rapid igra s četvoricom igrača u posljednjoj liniji, ali to nije neka velika promjena, budući da je Ulmann samo malo povučen prema natrag u odnosu na lanjsko izdanje u Kranjčevićevoj. Ozlijeđen je prvi vratar Strebinger (rame), pa brani Gartler, a tu četvorku u posljednjem obrambenom redu u pravilu čine Stojković, Hofmann, Greiml i spomenuti Ulmann.

Trener Kühbauer ove je sezone koristio dva sustava igre, 4-2-3-1 i 4-4-2. U obje inačice, igrao je s dvojicom zadnjih veznih igrača, na tim su se pozicijama najčešće izmjenjivali Grahovac, Petrović, Ljubičić i Aiwa. Budući da je Petrović teže ozlijeđen prije nekoliko dana u Klagenfurtu, (puknuće ligamenata gležnja), protiv Dinama bi na tim defenzivnim pozicijama u veznom redu trebali biti Ljubičić i Grahovac.

Ofenzivni je veznjak Knasmüllner (29), iskusni kreativac i plemeniti, tehnički jaki igrač, koji je u karijeri prošao kroz Bayern, Inter i Barnsley, no tamo se nije naigrao i svoj je vrhunac dosegao u Rapidu. Inače, Knasmüllnera strateg Rapida koristi gotovo isključivo u formaciji 4-2-3-1, kad igra iza srednjeg napadača.

Trojica ofenzivaca su Grüll, Fountas i Kara, spomenimo da Grüll može igrati na oba napadačka boka, a Fountas se dobro snalazi, osim u vrhu napada, i na lijevoj strani, kao i iza prvog napadača Kare. Svoju su opipljivu minutažu u ovoj sezoni imali još Arase, Ballo (obojica desni napadački bok), zatim Aiwu (zadnji vezni i desni defenzivni bok), te Wimmer (srednji branič). I među spomenutim igračima treba tražiti udarnu postavu koju će Kühbauer sučeliti Dinamu...

Dodajmo da je Rapid u ovom prvenstvu Austrije izgubio čak deset bodova na utakmicama u kojima je imao rezultatsku prednost, nije znao sačuvati vodstvo...

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Predrag Jurišić / Foto: Marko Lukunić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.