Raspad Časnog suda HDZ-a zbog izbacivanja članova, Zdravka Ramljak podnijela ostavku: ‘Ne želim da se Tuđman okreće u grobu’

22.11.2019. 18:38:00

Nakon što je Željka Žokalj, predsjednica Časnog suda zagrebačkog HDZ-a uputila pismo vrhu stranke da su članovi koji su privatno kritizirali predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića i njegovo vodstvo izbačeni protustatutarno, kršenjem nizprocedura – ostavku je dala i članica Časnog suda Zdravka Ramljak.

Izvori iz gradskog HDZ-a, prenosi Večernji list, otkrivaju da je Ramljak ostavku podnijela prije još četiri dana te da je poslala pismo članovima Časnog suda u kojem je, među ostalim, napisala da ona u tom sudu predstavlja Zajednicu utemeljitelja HDZ-a te da “ne želi da se pokojni predsjednik Tuđman okreće u grobu”.

“Ramljak je podnijela ostavku jer se ne slaže s načinom na koji je vođen postupak protiv osmero HDZ-ovaca jer on šteti stranci, posebno u vrijeme važnih predsjedničkih izbora. Te grupe funkcioniraju već nekoliko godina i čudno joj je kako su one baš sad izvučene, kao da je afera naručena iz stožera Zorana Milanovića, a ne od HDZ-a koji bi trebao podržavati predsjednicu”, govori izvor iz HDZ-a.

Sada se situacija za predsjedništvo HDZ-a dodatno komplicira budući da nije jasno jesu li zagrebački HDZ-ovci i formalno izbačeni iz stranke, pošto se Časni sud sam ograđuje od svoje odluke o njihovu izbacivanju, priznajući da se nije poštivala procedura i da se “optuženi” nisu imali priliku braniti.

Podsjetimo, predsjednica Časnog suda zagrebačkog HDZ-a u svom je pismu istaknula: “Neprihvatljivo je da jedna narodna i stožerna državotvorna stranka koja je stvarala samostalnu i neovisnu hrvatsku državu i koja promiče nacionalne interese, domoljublje te tradicionalne, demokršćanske i univerzalne humanističke vrijednosti zahtijeva od Časnog suda da hitno/odmah u jednom danu/večeri bez poštivanja procedura donese odluke o stegovnim postupcima”.

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.