Raspao se Klub NHR u Skupštini Zagreba, na čiju će stranu Željko Glasnović!

04.09.2019. 08:10:00

U zagrebačkoj Skupštini raspao Kluba zastupnika Neovisni za Hrvatsku jer su Klub napustili Ana Lederer, Tomislav Jonjić i Zlatko Hasanbegović. Njih troje, koji su u Skupštinu ušli na listi NHR-a, formirali su Klub neovisnih zastupnika.

Bivši klub ostao je na samo dva člana, Bruna Esih i Krešimir Kartelo, što je nedovoljno za formiranje zastupničkog kluba.

Ana Lederer, koje je jedno vrijeme bila gradska pročelnica za kulturu, gubitkom te pozicije vratila se u Skupštinu umjesto zamjene Davorina Karačića, koji je u stranačkim sukobima stao na stranu Brune Esih.

Nakon razlaza Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, i raspada gradskog kluba zastupnika, postavlja se pitanje hoće li se isto dogoditi i saborskom Klubu zastupnika Neovisnih za Hrvatsku.

U saborskom Klubu zastupnika Neovisnih za Hrvatsku tri su zastupnika –  Zlatko Hasanbegović, Bruna Esih i Željko Glasnović. U političkim kuloarima se šuška da bi Hasanbegović mogao izaći iz ovog kluba zastupnika čime bi Klub prestao postojati.

U djelu medija se spominje da Hasanbegović koketira sa Hrvojem Zekanovićem iz Hrasta i pokušava pridobiti još jednog zastupnika kako bi formirao novi saborski klub.

Zastupnik Željko Glasnović, treći član Kluba, na tu temu još nije izjašnjavao.

Izvor: Maxportal

Izvorni autor: M. Marković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.