Raspudić o istupu Kreše iz Potjere: Iako ležerno opravdava komunističke pokolje, on ne djeluje kao bešćutni monstrum...

15.05.2020. 12:10:00

Nino Raspudić osvrnuo se u svojoj najnovijoj kolumni na izjavu poznatog 'lovca' u HRT-ovom kvizu 'Potjera' Krešimira Sučevića Međerala koji se kao novo lice na hrvatskoj političkoj sceni i to kao član Radničke fronte 'proslavio' izjavom kako na "Bleiburgu nije tek puka komemoracija za nečije rođake, već se to godinama pretvara u 'ustaški dernek' kojemu je cilj revitalizirati ideologiju za koju smo se nadali da je pokopana prije 75 godina". 

Tako Raspudić u svojoj kolumni piše: "Iako ležerno opravdava komunističke pokolje on ne djeluje kao bešćutni monstrum, već prije kako netko tko zbog ideološke indoktrinacije nije svjestan što govori".

Dalje nastavlja u ironičnom tonu: "Što bismo očekivali od mladog čovjeka, dobro poznatog i omiljenog lica s tv-ekrana, u prvom javnom obraćanju nakon što je odlučio ući u politiku i kandidirati se na predstojećim korona-parlamentarnim izborima?  Pa naravno, opravdavanje masovnog zločina komunističkog režima počinjenog prije 75 godina, što drugo! 

Stranka Radnička fronta održala je prekjučer konferenciju za tisak povodom “odmazda nakon Bleiburga 1945”. Na konferenciji je predstavljeno i veliko pojačanje stranke, Krešimir Sučević Međeral, tituliran kao “poznati intelektualac i kvizaš”. Prvi politički istup ugledni kvizaš iskoristio je da se obračuna s “polaganjem vijenaca na Bleiburgu od strane državnih vlasti i neoustaškog Počasnog bleiburškog voda, katoličkim i islamskim vjerskim obredima na Mirogoju te misom u Sarajevu”. Priključio se tako hajki koja već tjednima traje protiv Katoličke Crkve u BiH povodom mise za žrtve “Bleiburške tragedije” najavljene za subotu, 16. svibnja u sarajevskoj katedrali", upozorava Raspudić u svojoj najnovijoj kolumni za Večernji list

Izvor: Direktno.hr/Foto:Davorin Višnjić/PIXSELL

Izvorni autor: dd/Večernji list

Autor: