RASTE CIJENA: Požurite po nove osobne iskaznice ako ih ne želite platiti više

14.07.2021. 14:34:00

Želite li izvaditi osobnu iskaznicu svom djetetu, požurite se i napravite to što prije jer uskoro ćete i za dijete mlađe od pet godine plaćati cijenu osobne kao i za odraslu osobu.

Prema novom pravilniku o cijeni osobnih iskaznica umjesto dosadašnjih 79,50 kuna ishođenje elektroničke osobne iskaznice koštat će 100 kuna za sve one koji je vade bilo prvi put ili je zamjenjuju zbog isteka roka važenja.

Jedina izuzeta kategorija navedeni su stariji od 70 godina koji ne žele osobnu iskaznicu s certifikatom i oni će je plaćati po novoj cijeni od 70 kuna, što je 20,50 kuna više nego do sada.

Prema starom Pravilniku roditelji djece mlađe od pet godina e-osobnu iskaznicu su plaćali 60 kuna, stariji od 65 godina 49,50 kuna, a većina građana je plaćala 79,50 kuna.

Novi Pravilnik, koji bi trebao uvesti jedinstvenu cijenu osobnih iskaznica, do 22. srpnja je u e-savjetovanju.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Davor Puklavec/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.