RAT ZA DINAMO; Antolić i Mamić uskoro bivši! Legende kluba sve bliže ulasku u Dinamo

07.02.2023. 09:42:00

Posljednjih mjeseci često se mogu vidjeti i čuti sukobi na relaciji Zagreb – Mostar, s jedne strane Krešimir Antolić, dok je s druge Zdravko Mamić.
Nakon Antolića kriteriji tko sve može voditi Dinamo doista su se srozali. Jer, ako takvim nogometnim velikanom trenutačno može vladati čovjek koji je godinama činio sve kako bi što manje navijača dolazilo na stadion i koji je u Dinamo uveo strahovladu u kojoj zaposlenici zbog njega odlaze i psihijatru, a on trenere naziva pijancima, lopovima i PTSP-ovcima, nakon njega svaki idući čini se kao bolja opcija za čelništvo Dinama.
Iako još ima većinu u Izvršnom odboru te je i dalje član Uprave Dinama, Krešimiru Antoliću dani su u velikanu iz Maksimirske 128 odbrojani. Doznajemo da su kap koja je prelila čašu bile optužbe koje su protiv Antolića neki dan iznijeli zaposlenici kluba. U kojima ga se, među ostalim, tereti za seksualno uznemiravanje, teror, prijetnje i lažno predstavljanje! Prevlast u Skupštini izgubio je već i prije objave tih optužbi, a zbog novonastale situacije definitivno je izgubio i bilo kakvu podršku politike. Jer, politika ne želi s takvim čovjekom dogovarati kapitalni projekt gradnje maksimirskog stadiona. Saznajemo da je ovih dana odrađen i sastanak na kojem mu je na fin način rečeno da prepusti vlast u Dinamu, a vjerojatno će taj savjet i poslušati, svjestan da bitku za ostanak na čelu Dinama više ne može dobiti.
Vatrene strelice koje se ‘nabacuju’ svaki dan već je dosadila navijačima Dinama, koji žele jasno znati tko vodi njihov klub. A sad su se pojavila nova nagađanja, ona ‘mamićevska’ i ‘antolićeva’ struja, dobila je očito još jednu struju u cijeloj priči.
Vlast u Dinamu prema pisanju Jutarnjeg lista mogla bi preuzeti treća strana. Ako se to i ostvari, Mamić i Antolić bi pali u drugi plan, a trećoj strani bi se dale ruke u vođenju kluba.
Sve je više informacija da nju predvodi Dario Šimić koji je u studenom bio Antolićev kandidat za sportskog direktora. Tu je i Zvonimir Boban, koji ima renomirani status u UEFA-i i čvrsto stoji uz Šimića. U tim imenima su još i Eduardo da Silva te Igor Bišćan, ali sve je to i dalje nagađanje.
Prema pisanju spomenutog izvora klub bi mogao preuzeti legendarni Dario Šimić, a uz njega bi mogli doći Igor Bišćan, kao novi trener i Eduardo Da Silva na mjesto sportskog direktora.
Sve je zapravo krenulo od sredine prosinca, kada je izglasano nepovjerenje Antoliću, a sve do danas moglo se čuti svega. Neki dan je i Zdravko Mamić rekao da se povlači iz borbe za Dinamo, pa ćemo vidjeti što nas čeka sljedeće. Odgovor bi mogli dobiti u ožujku, kada će se održati Skupština…

Izvor: PDN/Foto: fah

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.