Ratatics novi šef uprave Ine, doznali smo i tko su preostala dva člana koje su predložili Mađari

23.09.2022. 18:18:00

Novi predsjednik Uprave Ine koji će naslijediti Sandora Fasimona, kako doznajemo, bit će Peter Ratatics, dok će preostala dva člana uprave koje su predložili Mađari, biti Krisztian Pulay i Berislav Gašo.

Hrvatska strana prošli je tjedan predložila da članovi budu Hrvoje Šimović i Miroslav Skalicki, te Emanuel Kovačić. No, Kovačić je naprasno odustao od kandidature, iako ju je prethodno prihvatio, pa je zbog toga odgođena i sjednica Nadzornog odbora. Vlada sada treba predložiti novog kandidata, a očekuje se da će on biti predložen do srijede kada bi se trebala održati sjednica Nadzornog odbora Ine na kojoj će biti razriješeno dosadašnjih troje hrvatskih članova koji nisu htjeli podnijeti ostavke - Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić. Time bi sljedeći tjedan trebala biti kompletirana nova Uprava Ine.

Što se tiče mađarskih članova, Peter Ratatics dolazi s funkcije glavnog operativnog direktora MOL-a. Diplomirao je na Sveučilištu Corvinus u Budimpešti, a karijeru je počeo kao stručnjak za trgovinu plinom i poslovni razvoj u MOL-u. Otkako se pridružio MOL grupi 2007. obnašao je niz rukovodećih funkcija, a ranije je bio član Uprave Ine, na tu funkciju bio je imenovan u lipnju 2011.

Krisztian Pulay viši je potpredsjednik MOL grupe. Karijeru je započeo 2003. u nizozemskoj inženjerskoj tvrtki sa sjedištem u Budimpešti, a MOL-u se pridružio 2006. godine. Od 2012. do 2016. radio je u Hrvatskoj na različitim pozicijama u INA Investment, a 2016. vratio se u MOL Grupu i počeo raditi kao voditelj upravljanja projektima Grupe. Direktorom MOL Group Investmenta, imenovan je 2017.

Berislav Gašo, bivši je Inin kadar, a godinama je u MOL-u, izvršni je dopredsjednik u Upravnom odboru MOL-a.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Rozita Vuković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.