Ratni časnici ratnim stazama

15.12.2019. 08:31:00

SLATINA - Kao i svake godine sredinom prosinca, Hrvatski časnički zbor, Gradski odbor Slatina, na svoj način obilježio je i ovu, 28. obljetnicu oslobođenja u Domovinskom ratu okupiranog dijela slatinskoga kraja.

Smjerom bojevog djelovanja 2. bataljuna 136. brigade Hrvatske vojske Slatina – Ćeralije – Voćin organizirana je kombinirana moto-pješačka hodnja, u kojoj su sudjelovali časnici zbora predvođeni predsjednikom Vladom Međumurcem i hrvatski branitelji pripadnici brigade. Neposredno uoči polaska, oni su upaljenim lampionima i molitvom odali počast poginulom hrvatskim braniteljima kod spomenika u središtu Slatine, a na putu do Voćina preko papučkih obronaka odali su počast svojim poginulim suborcima kod spomen-obilježja podignutih nedaleko od mjesta njihove pogibije, Tomislavu Mikiću, Draganu Bezuku i Stjepanu Eriju te četvorici mještana Voćina, Ivici Bonu, Dragi Ivankoviću, Goranu Salaću i Vladi Supanu.

U Voćinu su se časnici okupili kod spomenika poginulim i nestalim mještanima Voćina i Huma, a kad su stigli i članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije Glasnici istine i njihovi prijatelji maratonci iz drugih udruga, sudionici 17 kilometara duge memorijalne utrke Četekovac – Ćeralije – Voćin, svi zajedno poklonili su se stradalima u voćinskoj tragediji, jednoj od najvećih tijekom Domovinskog rata u Hrvatskoj.

Na druženju u voćinskom vatrogasnom domu, nakon pozdravne riječi predsjednika HČZ-a Ogranak Slatina Vlade Međumurca, uručene su prigodne medalje maratoncima za uspješno istrčani maraton.

Petar Žarković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.