Ratni povjerenik Vlade RH za Dubrovnik pisao Milanoviću: Smogni snage dok Ti je na vrijeme i naredi iskopavanje Jasenovca

25.04.2020. 08:15:00

Tužno je bilo čuti Tvoje zločeste riječi i vidjeti Tvoje omalovažavajuće lice dok si tu gadost izgovarao...

Pod nazivom „E moj Predsjedniče!“ otvoreno pismo predsjedniku RH Zoranu Milanoviću u povodu njegova govora u Jasenovcu kada je na perfidan način kazao kako spomen ploče poginulim HOS-ovcima „treba negdje baciti“da to nema nikakve veze sa Domovinskim ratom, uputio je i ratni povjerenik Vlade RH za jug Hrvatske i prvi dubrovačko-neretvanski župan dr. Jure Burić.  

Otvoreno pismo dr. Burića predsjedniku Milanoviću prenosimo u cijelosti:

E moj Predsjedniče,

HOS- ovci su bili i bit će spremni za svoj Dom živjeti i umrijeti! Ti to na žalost nikad nećeš moći razumjeti. Tu hrabrost i tu ljubav za svoj Dom i svoju Domovinu Ti nije imao tko usaditi.

Tužno je bilo čuti Tvoje zločeste riječi i vidjeti Tvoje omalovažavajuće lice dok si tu gadost izgovarao.

Okružen “snagama” i sigurnošću lako Ti je vrijeđati i omalovažavati mrtve i žive heroje, ali dobro upamti i jedni i drugi pomrsit će Ti račune i to onda kad se budeš najmanje nadao.

Neće to biti sila – oni su samo na silu odgovarali silom. Oni se s jadom ne žele obračunavati. Mrtvi heroji dohodit će u Tvoj san (kad budeš sam) i neće Ti dati mira. A ovi živi prezirat će Te na ulici, okrećući glavu od Tebe, baš onako kako si je i Ti okrenuo od njih.

I još nešto – ne znajući ili ne želeći znati Ti i cijela Vlast s Tobom ste položili vijence i odali počast ne samo onima koji su tamo nedužni skončali svoj život, već i tisućama hrvatskih vojnika i civila koje su nakon završetka rata poubijali  i tamo “sakrili” oni što Ti nisu usadili ljubav i hrabrost za svoj narod i za svoju Domovinu!

Smogni snage, dok Ti je na vrijeme i naredi iskopavanje Jasenovca, pa ukoliko nađete i jedno dugme s odore hrvatskog vojnika morat ćete mijenjati i brojeve i imena zločinaca. A siguran sam da ćete ih naći – metalna dugmad teško trunu, puno teže od zahrđalog mozga živih!, napisao je dr. Jure Burić, prenosi fenix-magazin.de.

Izvor: braniteljski-portal.com/Foto:Fah

Izvorni autor: Braniteljski portal

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.