Ratni veterani u Gospiću obilježili 30. godišnjicu Vukova odvojeno od Milanovića

28.10.2022. 17:26:00

Na poslijepodnevnom obilježavanju 30. godišnjice 9. gardijske brigade Vukova, odvojenom od onog na kojem je u istom prostoru vojarne prijepodne bio predsjednik Milanović, veterani su položili cvijeće za poginule i družili se, a svečani program su jučer otkazali.

Djelatni časnik, pripadnik ratne postrojbe Vukovi Siniša Troha u izjavi za novinare rekao je da to što nisu došli na prvu proslavu ne znači da su se podijelili politički, već da su time pokazali da traže od institucija, bilo koje političke opcije i od predsjednika, kako god se on zvao, da moraju surađivati.

"Moraju raditi svoj posao, voditi institucije, a one moraju i raditi i surađivati", rekao je Troha i poručio da se moraju pokloniti žrtvama dostojanstveno i predsjednik i ministri obrane i hrvatskih branitelja, a da je sve drugo ugroza nacionalne sigurnosti.

Predsjednik Vukova: Mi smo jedini i isključivi organizatori obljetnice

Predsjednik Udruge ratnih veterana 9. gardijske brigade Vukovi Antonio Šebalj rekao je da su oni bili jedini i isključivi organizatori obljetnice, da je Ured predsjednika samovoljno preuzeo svu kontrolu nad ovom obljetnicom, do te mjere da je Šebalj od njih dobio poziv na obljetnicu.

Također je rekao da su pozvali predsjednika i dva ministra te da je njihov jedini uvjet bio da sva trojica imaju ravnopravan status.

"Nismo htjeli da nam se dogodi da netko bude, netko ne bude, ne zanimaju nas njihove svađe, pa smo rekli - gospodo, ako se ne možete složiti, sami ćemo položiti vijence", rekao je Šebelj i najavio da će to biti model i za ubuduće. Svečana akademija i dodjela odlikovanja se neće održati, kao ni Taktičko-Tehnički zbor ni prelet Krila Oluje, zaključio je Šebalj.

Župan Petry o Milanoviću: Zoki je malo nervozan

Ličko-senjski župan Ernest Petry došao je samo na proslavu veterana, nije se odazvao na poziv iz Ureda predsjednika Milanovića, te je rekao da je za podjele kriv protokol Ureda predsjednika. Naglasio je da će kao župan uvijek stati iza branitelja, odnosno lokalnog stanovništva.

Također je rekao kako je čuo za današnje predsjednikove uvrede na njegov račun te mu je poručio da je Milanović predsjednik na odlasku, da trči počasni krug. Dodao je i da je "Zoki malo nervozan". Milanović je rekao da je Petry jedan slatki žabac.

Izvor: hina/Foto:Pixell

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.