Ratni zločinac Šešelj komentirao hrvatske dragovoljce u Ukrajini: Vjerojatno se nijedan živ neće vratiti

28.02.2022. 18:05:00

OPET ŠOKANTNE IZJAVE IZ SRBIJE

Predsjednik Srpske radikalne stranke i osuđeni ratni zločinac Vojislav Šešelj komentirao je za srpske medije odlazak hrvatskih dragovoljaca u Ukrajinu.

"Hrvati su slali dobrovoljce i u Staljingrad u okviru Hitlerove paravojske. To je bila ojačana 369. pukovnija, pa su je nazvali hrvatskom legijom. Kada je bila najjača, imala je negdje oko 10.000 vojnika. Ona je do nogu potučena kod Staljingrada. Oko 1500 palo je u zarobljeništvo i njih su Rusi podvrgli preodgoju, pa od njih formirali prvu jugoslavensku brigadu i poslali je pred kraj 1944. godine u završne borbe za oslobođenje Jugoslavije. Oni su bili najokorjelije ustaše, ali su masovno poginuli pod Staljingradom", rekao je Šešelj.

Lider radikala rekao je da Hrvati sada opet šalju ustašku legiju na Rusiju.

"Vjerojatno se nijedan živ neće vratiti. Međunarodno pravo ne štiti strane plaćenike. Oni nemaju pravo zarobljenika. Bit će pobijeni kao stoka. Isto će biti i s bataljunom Azov. Hrvati idu pod ruku ruskim pravednim vojnicima da plate za svoja namjeravana zlodjela. Hrvati su čak slali svoje predstavnike da podučavaju Ukrajince kako su oni ispraznili Republiku Srpsku Krajinu, kako bi oni to isto napravili", 'objasnio' je Vojislav Šešelj.

Izvor: Direktno.hr/Foto: Epa

Izvorni autor: kkž/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.