RATNI ZLOČINAC ŠEŠELJ: “More nije Jadransko nego srpsko, svaki Srbin koji ljetuje u Hrvatskoj je izdajica, a ja ću se tamo okupati kad oslobodimo Krajinu”

22.07.2022. 15:34:00

Ratni zločinac Vojislav Šešelj gostovao je na televiziji Pink u emisiji Novo jutro, gdje je s voditeljicom Irinom Vukotić razgovarao o tzv. diplomatskom ratu koji se vodi između Hrvatske i Srbije otkako je Hrvatska vlada zabranila srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću dolazak u Jasenovac.

Očekivano, osuđeni ratni zločinac iskoristio je gostovanje u emisiji kako bi opleo po Hrvatskoj, a u moru izrečenih nebuloza, posebno se ističe dio kada se osvrnuo na hrvatsku obalu. Naime, srpski predsjednik Vučić prije nekoliko dana jednoj je novinarki odbrusio da more nije “hrvatsko”, već da je “Jadransko”, a sada je Šešelj kazao da bi joj on rekao da je to “srpsko more”.

“Ja bih rekao na njegovom mjestu ‘srpsko more’, a to je od rijeke Cetine pa do Drača, to je povijesno srpsko more”, kazao je Šešelj, dodavši da on ne vjeruje da bi Vučić otišao na ljetovanje u Hrvatsku i da su za njega svi Srbi koji to čine – izdajice.

“Ne vjerujem da bi išao na ljetovanje na onaj dio jadranske obale koji je sada pod kontrolom Hrvata. Ja sam više puta izjavio da svaki Srbin koji ode na ljetovanje u Hrvatsku, zaslužuje da mu se baci auto u more. Bio sam blag. Samo auto da mu se baci u more. Zašto bih išao tamo na more?” zapitao je Šešelj.

Dodao je zatim da njega hrvatska obala nikada neće vidjeti, ali da mu je želja “okupati se u Novigradskom moru”.

“Jednog dana kad se oslobodi Republika Srpska Krajina, srpski narod nikada neće odustati od toga. Nije sad prilika, nije sad moguće, nije sad vrijeme, ali to ostaje našim sinovima, unucima, praunucima kao zadatak”, zaključio je ratni zločinac.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto: Screenshot/Ratni zločinac Šešelj

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.