REAGIRANJA: Heroji ili nešto drugo? Žestoka reakcija na hvalospjeve o Ivanu Selaku i Ivici Ivandiću: Koliko su naših civila pobili!?

15.05.2022. 18:33:00

Na portalu Večernjeg lista objavljen je tekst o preletu Ivana Selaka i Ivice Ivandića iz JNA u redove Hrvatske vojske. Taj bijeg se dogodio prije 30 godina, 15. svibnja 1992. dakle više od dvije godine nakon konstituiranja Hrvatskog sabora i godinu dana nakon ustroja Zbora narodne garde (ZNG), 6 mjeseci nakon okupacije Vukovara od strane JNA koja se jasno svrstala na stranu velikosrpskog okupatora i 5 mjeseci nakon međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

U komentaru ispod teksta na to se žestokim tekstom osvrnuo Damir Radnić, pukovnik Hrvatske vojske i zapovjednik HOS-a Bogdanovci. Komentar Damira Radnića prenosimo u cijelosti:

“Bilo bi jako jako zanimljivo napokon JAVNO obznaniti koliko su borbenih letova odradili i koliko su hrvatskih gradova bombardirala ta dva vaša “heroja” za JNA!? Jer za JNA su letjeli punih 12 mjeseci prije nego što su prešli na našu stranu!

Ok, Selak dva-tri mjeseca manje jer je navodno bio ozlijeđen!? Koliko li su naših civila pobili, a koliko su ih ranili??? Koji je od njih dvojice (a možda su i oba?) tukao po Novoj Gradišci, po Novskoj, po Petrinji (dok je još bila naša), po Vukovaru!? Da li su ikad ikome za to odgovarali? Dali će ikad ikome za to odgovarati?

U 5. mjesecu 1992., kada su se oni odlučili za promjenu strana, Republika Hrvatska već je nekoliko mjeseci bila međunarodno priznata država!! S vojskom koja se više nije samo branila već je odrađivala i napadna djelovanja i koja je tada već imala svoje Hrvatsko ratno zrakoplovstvo!

Pravi HEROJI piloti bili su oni koji su se još 1991. odlučili za odlazak iz JNA i dolazak u nesigurnost koju je tada nosio Domovinski rat, Hrvatska vojska u začecima i nepriznata Hrvatska. Njihova imena vrijedi vječno ponavljati što vi rijetko ili nikad ne činite! MARKO ŽIVKOVIĆ, MIRKO VUKUŠIĆ (koji su za Hrvatsku letjeli i poginuli u poljoprivrednim “kantama” u Samostalnom zrakoplovnom vodu Osijek) i RUDOLF PEREŠIN! Tu treba dodati i jedinog živog među ovim pravim herojima JOSIPA HRGOVIĆA!

Ovi dečki nisu jedini ali su svakako jedan sasvim drugi svijet od ovih vrlo upitnih likova koje vi hvalite u svome članku!

Nad ovim riječima Damira Radnića bi se svakako trebalo zamisliti i napokon rasvijetliti ulogu onih koji su se svrstali na našu stranu, prije nego su se svrstali na našu stranu. Potrebno je istaknuti i da je između prvog i zadnjeg prelaska prošlo više od 2 godine, što svakako u sebi nosi određenu sumnju u kalkulacije određenih ljudi i razinu njihove vjere u obranu i stvaranje Hrvatske.

Potpunom istinom dođimo napokon do potpune slobode…

Izvor: za-dom.com/Foto:Facebook

Izvorni autor: www.za-dom.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.