Rene Bitorajac: Nepravedna propaganda na grčkoj televiziji korištenjem scene iz filma 'Metastaza'

12.08.2023. 07:44:00

U sceni koju je Bitorajac objavio na Instagramu, a prikazana je na grčkoj televiziji, statisti glume Bad Blue Boyse, bacaju bananu na crnog igrača i podižu desnicu

Uvijek sam si htio biti u centralnim grčkim vijestima! Nikad ne odustajte od svojih ciljeva, vjerujte u sebe i sve će vam se ostvariti, poručio je legendarni hrvatski glumac Rene Bitorajac (51) nakon što je u prilogu grčkog dnevnika vidio scenu iz filma 'Metastaze', piše 24sata.

Naime, u jednom televizijskom prilogu o navijačkim neredima u Ateni Grci su prikazali scenu iz poznatog hrvatskog filma Metastaze, u kojoj Bitorajac utjelovio lik Krpe. 

U sceni koju je Bitorajac objavio na Instagramu, a prikazana je na grčkoj televiziji, statisti glume Bad Blue Boyse, bacaju bananu na crnog igrača i podižu desnicu. Radi se o filmu, a Grci su očito mislili da se radi o nekakvom dokumentarcu.

Bitorajac je u objavi na Instagramu dodao da osuđuje huliganizam, ali i huškanje te korištenje scena iz igranog filma "u svrhu propagande i generalizacije".

- Iskreno, duboko osuđujem huliganizam, jednako kao i huškanje. Pa evo, i korištenje scena iz igranog (ne dokumentarnog) filma u svrhu propagande, ocrnjivanja i generalizacije . Prisjećam se i gostovanja u Ateni na kojem sam prisustvovao kad je na naše navijače bačen Molotovljev koktel, nikad se na stadionu nisam osjećao nesigurnije. U svoj tragediji ipak se nadam da nož nije bio od nekog Boysa. Svaki pojedinac odgovara za svoje postupke, ali organi reda moraju zaštititi ostale! Ali evo mene u grčkom dnevniku. Nisam još dobio poziva za ispitivanje - poručio je Bitorajac.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Rene Bitorajac (@rene_bitorajac)

Izvor: 24sata/PDN/Foto:screenshot/Instagram

Izvorni autor: PDN/24sata/Luka Tunjić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.