Reportaža CROMIL-a 'Gdje su pokopane žrtve Domovinskog rata?' osvojila nagradu Europskog udruženja vojnih novinara

10.10.2019. 12:40:00

Reportaža objavljena u časopisu Ministarstva obrane Republike Hrvatske na engleskom jeziku CROMIL (Croatian military magazine) izabrana je za najbolji članak godine prema izboru Europskog udruženja vojnih novinara (European Military Press Association – EMPA).

Nagrađeni članak “Gdje su pokopane žrtve Domovinskog rata?” autorice Martine Butorac objavljen je u 20. broju CROMIL-a, a nagrada je objavljena na ovogodišnjem kongresu EMPA-e koji se održava od 8. do 11. listopada u Beču.

U nagrađenom članku govori se o naporima koje Republika Hrvatska ulaže u traganje za žrtvama nestalim u Domovinskom ratu, a članak će biti objavljen i na službenoj mrežnoj stranici udruženja: www.empa.media te EMPA publikaciji.

Nagrada za najbolji članak EMPA-e dodjeljuje se od 2008. godine s ciljem promicanja rada novinara vojnih časopisa, a izabire se glasovanjem članova udruženja EMPA-e, koje okuplja urednike iz vojnih časopisa dvadeset dvije europske države.

Ovo je treći put u posljednjih pet godina da su članci objavljeni u Hrvatskom vojniku i CROMIL-u proglašeni najboljima, što Hrvatski vojnik i CROMIL ujedno čini najnagrađivanijim časopisima Udruženja.

Izvor: lub/Direktno.hr/Foto:MORH

Izvorni autor: MORH

Autor: