Riječani zabili čak šest golova i lagano ušli u četvrtfinale Hrvatskog kupa!

13.11.2021. 17:23:00

Rijeka će u četvrtfinalu 1. prosinca gostovati kod branitelja naslova Dinama

ORIOLIK – RIJEKA 0:6 (Abass 45'+2' p., Bušnja 48', 69', 83', Obregon 56' p., Stanić 90')

ORIOLIK (4-5-1): Herceg – Benić (od 59. Eržen), Marušić (od 74. Kuterovac), Bešo, Kuzmić – Batalo (od 59. Morber), Stahović, Lucić (od 74. A. Galović), Yener (od 47. Bilić), Jurić – Đerek

Trener: Robert Dujić

RIJEKA (4-2-3-1): Labrović – Tomečak (od 73. I. Smolčić), Krešić (od 81. Escoval), N. Galović, Merkulov (od 67. Jurišić) – Lepinjica (od 72. Stanić), Mudražija – Bušnja, Abass (od 67. Prince Ampem), Vuk – Obregon

Trener: Goran Tomić

ORIOVAC – Igralište Oriolika. stadion. Gledatelja: 900. Sudac: Marko Cestarić (Sisak) Pomoćnici: Bučar i Kolarević. Četvrti sudac: Turčin. Delegat: Jurišić.


Rijeka je "poplavila" Oriovac, nije dopustila iznenađenje i u osmini finala Kupa svladala je domaćeg trećeligaša Oriolik 6:0 (1:0). I sad je pred nama "finale prije finala"! U Zagrebu će, naime, za nešto više od dva tjedna (srijeda, 1. prosinca), Dinamo ugostiti Rijeku u četvrtfinalnom dvoboju kupa, bit će to vatrometni okršaj momčadi koje su u dosadašnja dva međusobna prvenstvena ogleda postigle ukupno 12 pogodaka, i u Maksimiru i na Rujevici, podsjetimo, bilo je 3:3...

Trostruki je strijelac u Oriovcu bio Denis Bušnja, sva je tri pogotka postigao u nastavku, a u prvom je dijelu promašio dvije lijepe zgode. Svoj je treći pogodak, zanimljivo, Bušnja zabio u 83. minuti iz "odbijanca", nakon što mu je domaći vratar Herceg obranio kazneni udarac, no Bušnja je bio opet prvi na lopti i iskupio se za slabo izvođenje udarca s bijele točke.

Iskusni vratar Oriolika, 35-godišnji Josip Herceg, bio je uvjerljivo najbolji igrač domaćina unatoč šest primljenih pogodaka. Obranio je sve što je mogao i držao je na površini svoju momčad u prvih 45 minuta. Ali, ni Herceg nije bio svemoguć...

Sisački sudac Marko Cestarić dosudio je čak tri kaznena udarca za Rijeku, no nitko mu od domaćina ne može prigovoriti ni na jednom pokazivanju na najstrožu kaznu. U sva je tri navrata Cestarić bio u pravu, pa iako su gledatelji glasno prigovarali nakon prvoga kaznenog udarca u drugoj minuti sudačke nadoknade prvoga poluvremena, nisu bili u pravu, budući da je Benić nespretno sapleo Mudražiju i bio je to prekršaj za kazneni udarac. Abass je bio siguran i s bijele je točke svladao Hercega, tim je pogotkom slomljen do tada čvrsti otpor domaćina, koji se od prve minute orijentirao isključivo na defenzivu.

Ozbiljnim pristupom kudikamo kvalitetniji Riječani od početka su se nametnuli i praktički je bilo pitanje trenutka kad će popustiti obrambeni bedem domaćina. Zgusnutom 4-5-1 formacijom Oriolik je, u dva defenzivna bloka, postavljena na 30 metara od svojih vrata, pokušavao spriječiti Riječane da ugroze Hercega, no nije u tome uspijevao.

Istina, Rijeka nije zabila sve do spomenutog kaznenog udarca Abassa, ali samo zato jer je bila jalova, zato jer Bušnja, Obregon, Abass, LepinjicaVuk i Mudražija nisu bili precizni i spretni u situacijama kad je pogodak "visio u zraku". Ili su promašivali, ili je Herceg obranio njihove pokušaje.

No, zato su Riječani sve te neiskorištene šanse naplatili u nastavku, postigavši još pet pogodaka. Neizvjesnost je u Oriovcu nestala u 56. minuti, kad je Obregon iz drugog dosuđenog kaznenog udarca (nakon očitog igranja rukom Jurića u svom 16-ercu) postavio 3:0 i od tada je bilo samo upitno koliko će lopta odsjesti iza leđa Hercega. Na kraju je završilo na pola tuceta pogodaka...

Trener Rijeke Goran Tomić bio je vrlo zadovoljan nakon dvoboja u Oriovcu:

- U ovakvim je utakmicama uvijek najvažnije ozbiljno ući u utakmicu i pokušati što ranije postići pogodak. Naš je pristup bio dobar, ali mučili smo se, lopta je presporo išla. Domaćin se dobro branio, pa je potrajalo dok ga nismo načeli i zabili prvi pogodak, prije toga smo promašili nekoliko lijepih prilika. Ali, zato smo se u nastavku raspucali i napunili mrežu Oriolika. Igrači koji su dosad imali manju minutažu iskoristili su ukazanu priliku, vidjelo se da su bili motivirani i veseli me ta ozbiljnost od prve do zadnje minute dvoboja – govorio je Tomić.

A trener domaćina, Robert Dujić, ovako je vidio utakmicu:

- Bili smo svjesni da je je Rijeka trenutačno naš najjači prvoligaški klub, što pokazuje i ljestvica. Planirali smo izdržati poluvrijeme bez primljenog pogotka i umalo smo u tome uspjeli, primili smo pogodak u sudačkoj nadoknadi prvoga dijela iz kaznenog udarca o kojem ne bih želio pričati. U nastavku smo dali priliku i našim mlađim igračima da osjete draž igranja u osmini finala kupa, a bila nam je ovo i treća utakmica u samo šest dana, platili smo danak umoru. Rijeka je apsolutno dominirala i želim joj, kao i kolegi Goranu Tomiću, da osvoje dvostruku krunu – rekao je Dujić.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Predrag Jurišić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.