RIMAC ‘TRN U OKU’ RADNIČKOJ FRONTI: Prozivaju ga već godinama, a tvrtku mu nazivaju ‘smiješnom’

04.06.2021. 10:58:00

Svjetski uspjeh koji je Mate Rimac postigao, proizvevši u Hrvatskoj, u suradnji s Hrvatima i od hrvatskih materijala, ukratko rečeno, najbolji i najbrži automobil na svijetu, Rimac Neveru, ostavivši tako iza sebe sav vrh svjetske automobilske industrije, nešto je što mu neki nikako ne mogu oprostiti.

Uspjeh kao zavjera

Pritom, u prozivkama mladog inovatora i poduzetnika prednjači Radnička fronta, predvođena Katarinom Peović, koji u Mati Rimcu i njegovu uspjehu već godinama vide zavjeru, a činjenicu kako mu je obitelj financijski pomogla na putu do uspjeha, predstavljaju kao dokaz svojim tvrdnjama te omalovažavaju svjetski uspjeh koji je postigao.

I dok se Rimac proteklih godina bavio razvojem ‘Nevere’, ‘fronta’ se bavila Rimcem, pa diljem interneta ne manjka njihovih objava i komentara o mladom inovatoru, koji im je, kao uostalom i sve što ima predznak novca koji ne pripada “radnicima”, nešto što se demonizira.

Rimac i Uljanik

Pa je tako u rujnu 2020., David Bilić iz Radničke fronte u zagrebačkoj skupštini govorio o duhu poduzetništva i uspoređivao Matu Rimca s Uljanikom. Bilo je to u vrijeme kada je objavljeno kako bi Rimac automobili mogli preuzeti Bugatti, iako ne bi bilo razmjene novca. Naime, Volkswagen bi predao Bugatti Rimcu, a zauzvrat bi Porsche (u vlasništvu VW-a) dobio uvećani udio u Rimcu.

“Čak i školski psiholog kao jednu od tri glavne zadaće ima razvijanje poduzetničkog duha. I ako ćemo tako, onda prema tom kultu poduzetništva ići dalje, Mate Rimac, koji je 2009. osnovao tvrtku Rimac Automobili i 2020. kad prvi put ostvari dobit postaje senzacionalna vijest, nije gubitaš poput Uljanika koji, premda zapošljava jedan velik broj Puležana i Puležanki, premda na sebe veže jedan velik broj poduzeća, eto on je gubitaš, dok je Mate Rimac inovator”, rekao je David Bilić iz Radničke fronte.

Godinama već Radnička fronta ima problem s Rimcem, pa i puno prije recentnih predsjedničkih izbora kada se Peović kandidirala za predsjednicu RH i puno prije nego je krenula s Tomaševićem u borbu za Zagreb, pa odustala. Još 2016. na svojoj su Facebook stranici prozivali Rimca:

‘Namješteni projekt’

Andrej Plenković ja najavio da će u sklopu Nacionalnog plana obnove tvrtka Rimac automobili dobiti 1,5 milijardi kuna za realizaciju ‘zelenih’ projekata – 700 autonomnih auto taksija koji će zagrebačkim ulicama voziti bez vozača, kao i prateću infrastrukturu.

Radnička fronta upozorila je kako se radi o namještenom projektu koji nisu uspjele realizirati ni globalne kompanije poput američkog Tesla motors. Smatraju da se radi o novoj HDZ-ov muljaži te da iza svega navodno stoji HDZ-ov tajkun Ivan Rimac, otac vlasnika tvrtke – Mate Rimca.

I dok se cijeli svijet divi Rimcu i njegovom novom hiperautomobilu, dok Porsche ulaže dodatnih 70 milijuna eura, dok Rimac zapošljava više od 1000 radnika i dok će u državni proračun samo preko ovog modela ući gotovo milijardu kuna,  Radnička fronta u njegovu uspjehu vidi HDZ i zavjere.

‘Smijeh po svim parametrima’

Ta radikalna, ljevičarska stranka, kojoj je na čelu Katarina Peović koja bi gospodarsku krizu rješavala oduzimanjem privatne imovine, kako je navodila, u dvije objave na svom Facebooku na najprizemniji način podmeće Rimac Automobilima da je ta tvrtka “smijeh po svim parametrima”.

“Ako se malo prolistaju zapisnici Gradskog vijeća Sv. Nedelje, koje je nedavno odlučilo prepustiti ogromno zemljište (dobiveno od države) mladom “vizionaru” Mati Rimcu, može se vidjeti da iza mladoga Rimca zapravo stoji njegov otac, Ivan Rimac, HDZ-ovac i osuđivani tajkun, dok se projekt “kampusa”, za koji će novac dobiti od države na već namještenom natječaju, u Sv. Nedelji prilično grubo gurao preko lokalnog HDZ-ovca Damira Halužana.

“Ukratko, unatoč medijskim hvalospjevima, riječ je o još jednoj hrvatskoj tajkunsko-HDZ-ovskoj muljaži”, objavljuje Radnička fronta.

I dok Rimac predstavlja svoj najbrži električni automobil na svijetu te kreće u serijsku proizvodnju u Hrvatskoj, neki traže načine kako njegov ogroman uspjeh nazvati neuspjehom i muljažom.

Za komentar, koji ćemo objaviti kada ga dobijemo, tražili smo i samog Matu Rimca.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:screenshot/Dnevno.hr

Izvorni autor: L.B./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.