Roditelji: Javno se odričemo svog sina. On i snaha za nas više ne postoje!

18.03.2021. 11:48:00

Krunoslava i Franjo Šimpović iz Hlebina kod Koprivnice odlučili su se javno, “preko novina“ odreći svog 45-godišnjeg sina. Kako navode za Podravski list, sin već četiri godine nije bio u Hlebinama, a kako su i unuci počeli izbjegavati kontakte s njima, odlučili su staru narodnu izreku “odreći ću te se preko novina“ pretvoriti u djelo.

“Javno se odričemo našeg sina i on, zajedno sa snahom, za nas više jednostavno ne postoji. Učinit ćemo sve što je moguće da se i pravno ‘izbriše’ kao naš sin”, kažu Krunoslava i Franjo.

Ističu da su mu od malih nogu omogućili su sve što je poželio, a u ranoj mladosti počelo je njegovo nesnošljivo ponašanje prema njima.

“Još dok je bio student znao nas je vrijeđati, i to pogotovo mene. Bili smo mu dobri samo dok je trebao novac. Situacija se dodatno pogoršala nakon što se oženio. U prve tri godine braka naša snaha bila je dobra, a nakon toga sve se okrenulo za 360 stupnjeva i postajao je sve gori i gori”, žali se Krunoslava.

FO: Nikola Wolf/Podravski list Foto: Nikola Wolf/Podravski list
‘Vrijeđao nas je’

Svaki poziv u posljednje četiri godine, dodaje ona, završavao je teškim sinovim uvredama, a kad bi god došli k njemu, zajedno sa snahom činio je sve što je mogao kako ne bi vidjela unuke.

        FO: Nikola Wolf/Podravski list Foto: Nikola Wolf/Podravski list

“Unuci nas obožavaju jer smo ih svugdje vodili i uživali su u druženjima s nama. Sin i snaha čak su izmislili da mi živimo u Americi pa su nas i na taj način pokušali odvojiti od unuka. Nikad nas u posljednje četiri godine nije nazvao, a dosta često nije se javljao na naše pozive. Meni je svašta govorio i toliko me vrijeđao da sam znala plakati po cijeli dan”, kaže majka.

Sad kad više nemaju novca, dodaje Krunoslava, i kad bi se sin trebao ponekad pobrinuti za njih, on ih izbjegava.

Nikola Wolf/Podravski list Foto: Nikola Wolf/Podravski list
Sin: ‘Ma, to je smiješno’

“Potpuno smo slomljeni i nije nam preostalo ništa drugo nego se preko novina odreći sina i snahe.”

Novinari Podravskog kontaktirali su i sina koji nije želio previše komentirati postupak svojih roditelja:

“Meni je to pomalo smiješno, a svaki drugi komentar vezan uz navode mojih roditelja je suvišan”, kaže on.

Izvor: Podravski list/PDN/Foto: Nikola Wolf/Podravski list

Izvorni autor: Dinko Borozan/Podravski list

Autor: