Rozalija Bartolić: Željka Markić zabranila je govoriti majci poginulog branitelja

09.02.2020. 14:46:00

Gošće u Podcastu Velebit kod Marka Juriča bile su Kristina Pavlović, koordinatorica inicijative Istina o Istanbulskoj, i Rozalija Bartolić, članica te inicijative i predsjednica Udruge Udovica grada Zagreba i Zagrebačke županije

U emisiji su govorile o  brojnim temama, komentirale pozive policije na obavijesne razgovore volontere referendumske inicijative Istina o Istanbulskoj, o privođenju i zaplašivanju volontera je pokušaj države da spriječi referendume.

Iz njihovog gostovanja zasigurno će najviše odjeknuti izjave vezane  za ponašanje Željke Markić koju su otvoreno prozvale za sumnjivo domoljublje i optužile da je sabotirala njihovu akciju Istina o Istanbulskoj konvenciji.

“Željka Markić odlučuje uskočila u naš termin kako ne bi skupili potpise za promjenu izbornog zakona”, sukus je izjava  Kristina Pavlović, a kako je to izgledalo detaljno je obrazložila Rozalija Bartolić navodeći da je Željka Markić čak bila zabranila Gordani Turić, majci poginulog hrvatskog branitelja, da govori na jednom skupu koji su zajednički organizirale.

“Nakon prosvjede zbog dolaska Vučića u Zagreb, kojemu se Željka Markić protivila( “Nije ti to dobro Rozalija”) , organizirali smo prosvjed protiv Istanbulske konvencije. U organizaciju se uključuje i Željka Markić i preuzima ju tako da smo bili u drugom planu. Tada smo na to pristali, ali danas to ne bih učinila.

Ona odlučuje kako će prosvjed izgledati, tko će biti govornici, koje će se poruke poslati. Naglašavala je da na skupu ne smije biti političkih poruka, a mi smo se uspjeli izboriti da govori gospođa Gordana Turić, jedna od osnivačica HDZ-a i majka poginulog hrvatskog branitelja.

Željka Markić je tražila njen govor, koji joj je dostavljen, jer je Željka morala sve kontrolirati, sve nadzirati da ne bi nešto negdje zaplesalo i otišlo u smjeru koji njoj ne paše.  Na dan prosvjeda ujutro ona me zove i kaže da gospođa Turić ne može govoriti. Tu smo se porječkale, a ja sam se izborila da gospođa Turić govori. “Može ali neka govori prva i neka govori kratko”, nevoljko je pristala.

“Govorit će zadnja i govorit će onoliko koliko želi govoriti jer je to majka poginulog hrvatskog branitelja i tko si ti da zabranjuješ govoriti ženi koja je izgubila sina za Domovinu, a koja Plenkoviću želi poslati poruku da ne radi dobro za hrvatski narod”, kazala sam joj.

Gospođa Turić je nastupila, a dok je govorila Markićka me vukla za rukav i govorila ‘skida je je s bine’, za što imam  više svjedoka.

Slično je bilo i sa skupom u Splitu gdje nije dopustila govoriti  nikom tko nije po njenoj volji.  Hrvatskom narodu mogu reći da svaki domoljub koji se predstavlja kao domoljub nije prvi domoljub”, kazala je Rozalija Bartolić

U nastavku je objasnila kako im je Željka Mrkić i uskočila u termin prikupljanja potpisa protiv Istanbulske konvencije kako ne bi skupili potpise i odradila posao za nekoga.

O čemu su sve govorile Rozalija Bartolić i Kristina Pavlović možete pogledati u videu. Tema o Željki Markić počinje u 29. minuti videa.

Izvor: M. Marković/Maxportal/Foto:PodcastVelebit

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.