Rukotvorine iz radionica ratnih veterana

10.09.2019. 14:20:00

Prošlog vikenda ratni veterani održali su još jednu izložbu  svoga stvaralaštva. Na prostoru sajamskog prostora u Gudovcu pokraj  Bjelovara, sudjelovali su sa svojim rukotvorinama na najvećem i  najposjećenijem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj, Jesenskom  bjelovarskom sajmu.

Sada već sedmu godinu za redom, udruga Hrvatski  ratni veterani iz Bjelovara, okuplja kreativne pojedince ali i cijele  obitelji ratnih veterana iz rata za neovisnost Hrvatske na promoviranju  njihovih hobi i profesionalnih aktivnosti.

Sve te aktivnosti obuhvaćaju  volonterstvo i ručni rad te predstavljanje javnosti svega onog što  proizvedu od drveta, metala, keramike, stakla i drugih materijala. 

Desetak volontera udruge kroz tri dana sajma u Bjelovaru, javnosti je  prikazalo što sve umiju i mogu napraviti njihove ruke i mašta. Bilo je  tu minijatura namještaja, slika i oslikanih predmeta u raznim tehnikama,  keramičkih suvenira i slika na drvetu. Projekt koji prepoznaje i  Ministarstvo hrvatskih branitelja okuplja preko 40 sudionika iz cijele  Hrvatske, a samo podatak da su prošle godine izlagali u preko 40 mjesta,  govori da su branitelji sa svojim rukotvorinama rado viđeni gosti u  mnogim krajevima domovine. Oni svojim proizvodima upotpunjuju svaki  sajam ili izložbu gdje se pojave i u mogućnosti su svoje rukotvorine  prilagoditi svakom podneblju u koje dođu.

Najveća im je vrlina ljubav  prema Domovini i svome narodu, kaže njihov predsjednik i voditelj projekta Nenad Šantalab koji ih je i na ovoj izložbi obišao i dao im  podršku za rad. Šantalab također navodi da je u početcima provođenja  projekta zamisao bila da se što veći broj sudionika usavrši i počne  samostalno djelovati kroz domaće radinosti ili obrte, mnogi od njih to  su i uspjeli, a neki su na dobrome putu da se osamostale. Oni koji to ne  uspiju, kroz udrugu će i dalje moći izlagati svoje radove na izložbama,  a svi oni koji će imati registriranu djelatnost moći će i od sljedeće  godine imati podršku za izlaganja kroz dobivanje prostora za izlaganje uz povlaštene cijene. Od sljedeće godine udruga više neće prodavati  rukotvorine na sajmovima već će samo pružati potporu izložbama.

Izvor: Dragovoljac.com/Foto:Dragovoljac.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.