Rumunjska: Srušili se MiG i vojni helikopter koji je poslan da ga pronađe, poginulo osam ljudi

03.03.2022. 10:29:00

U odvojenim padovima rumunjskog borbenog zrakoplova MiG 21 i vojnog helikoptera poginulo je ukupno osam ljudi, priopćilo je u četvrtak rumunjsko ministarstvo obrane.

Pilot rumunjskog vojnog MiG-a 21 LanceR, te sedmeročlana posada helikoptera poslanog da ga pronađe u misiji traganja i spašavanja, svi su poginuli kada su se njihove letjelice srušile u odvojenim incidentima u srijedu kasno navečer, priopćilo je ministarstvo.

MiG je bio u zračnoj patroli kada je nestao s radara u istočnoj Rumunjskoj između sela Cogealac i Gura Dobrogei.

Pilot helikoptera IAR 330-Puma koji je poslan da ga pronađe prijavio je nepovoljno vrijeme i pozvan je natrag u bazu prije nego što se i on srušio, priopćilo je ministarstvo.

Rumunjska, članica Europske unije i NATO-a, planira postupno ukinuti svoje ruske avione MiG i u potpunosti prijeći na američki F-16.

Izvor: tportal.hr/Foto: Profimedia

Izvorni autor: Bi. S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.