RUSI OBJAVILI, PA POBRISALI BROJ SVOJIH UBIJENIH VOJNIKA: 10 PUTA VEĆI OD SLUŽBENOG!

22.04.2022. 13:01:00

Prokremljanski medij Readovka objavio je da je rusko ministarstvo obrane na “zatvorenom brifingu” izjavilo da je u Ukrajini izgubilo 13.414 vojnika plus još 7000 koji se vode kao nestali. Na brodu Moskva ubijeno je 116 mornara, a više od 100 se vodi kao nestalo.

U međuvremenu je post obrisan.

“Ovo podsjeća na izvješće Komsomolskaya Pravda od 21. ožujka “9.861 ubijeni vojnik”. List je tvrdio da su bili hakirani. Ne vidim nikakvu izjavu Readovke o ovoj novoj stvari”, objavio je u tweetu Kevin Rothrock, koji je snimio i prvi tweet prije nego je obrisan.

Koliko je ruskih vojnika poginulo od početka rata? Podaci o mogućem broju žrtava se znatno razlikuju i teško ih je verificirati. Postoje ipak neke naznake da se radi o neočekivano visokim gubicima.

Ministarstvo obrane Ruske Federacije prvi put je objavilo podatke o vlastitim ljudskim žrtvama 2. ožujka i potvrđeno je 498 ubijenih i oko 1.600 ranjenih ruskih vojnika od početka „specijalne operacije”. Iz Moskve su nešto kasnije, 25. ožujka rekli da su nakon mjesec dana borbe izgubili 1.351 vojnika i da je ranjeno njih 3.825, a potvrdili su i smrt jednog generala i višeg mornaričkog časnika. Kasnije više nisu davali konkretne brojeve. NATO procjene su još tada govorile o 30 do 40 tisuća ruskih vojnika izvan stroja – ranjenih, ubijenih, nestalih.

Ukrajinci pak tvrde da su ponovo nanijeli velike gubitke Rusima. Ukrajina pak tvrdi se da je 20.300 ruskih vojnika ubijeno i 2.002 oklopna vozila uništena, te da su ovih dana nanijeli nove velike gubitke Rusima.

“Prema dostupnim informacijama, 20. travnja je u središnju okružnu bolnicu Novoajdar primljeno 220 ranjenih i 50 mrtvih ruskih vojnika. Osim toga, bojna taktička skupina 136. zasebne motorizirane brigade 58. kombinirane vojske Južnog vojnog okruga, koja je djelovala na području Kurakhiva, pretrpjela je značajne gubitke (do 250 ljudi) i izgubila do 10 raketa i topništva”, navode ukrajinske snage.

U operativnom izvješću se također tvrdi da osoblje 150. motorizirane divizije 8. gardijske kombinirane armije Južnog vojnog okruga nije dobilo plaće od Rusije.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/EPA/ALISA YAKUBOVYCH

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.