Rusi objavili prekid vatre radi evakuacije civila. Zelenski optužio NATO

05.03.2022. 12:35:00

Rusko ministarstvo obrane objavilo je da je od 9 sati po lokalnom (8 po hrvatskom, 10 po moskovskom) vremenu nastupio prekid vatre u Mariupolju i u Volnovahi kako bi se otvorili humanitarni koridori za evakuaciju civila koje su dogovorili ruski i ukrajinski pregovarači, piše Jutarnji.

– Rusija je objavila prekid vatre u Mariupolju i Volnovahi kako bi civili napustili ove gradove, rečeno je u ruskom ministarstvu obrane.

– Danas, 5. ožujka, od 10.00 sati ujutro po moskovskom vremenu, ruska strana objavljuje prekid vatre i otvara humanitarne koridore za izlazak civila iz Mariupolja i Volnovahe, priopćilo je Ministarstvo, uz napomenu da su humanitarni koridori i rute izlaska usuglašene s ukrajinskom stranom.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr

Izvorni autor: Jutarnji list/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.