Rusi su granatirali naftnu rafineriju na istoku Ukrajine

16.04.2022. 19:30:00

BUKNUO JE POŽAR

"Tijekom jutra su granatirali naftnu rafineriju, buknuo je požar (...) koji trenutačno gasimo", rekao je guverner luhanske oblasti Serhij Gajdaj na mreži Telegramu

Ruske snage su u subotu pogodile naftnu rafineriju u Lisičansku, gradu uz samu crtu bojišta, na istoku Ukrajine, priopćile su mjesne vlasti, prenosi 24sata .

"Tijekom jutra su granatirali naftnu rafineriju, buknuo je požar (...) koji trenutačno gasimo", rekao je guverner luhanske oblasti Serhij Gajdaj na mreži Telegramu.

"Rusi ju sustavno gađaju kako bi izmorili spasioce. Na tom mjestu nema goriva. Gori samo ugljikovodični talog", dodao je.

Rafinerija je oko 4 km zapadno od grada Lisičanska.

S ceste pokraj rafinerije u subotu poslijepodne mogli su se vidjeti spremnici kako gore i dugačak oblak crnog dima koji vjetar raznosi, izvijestio je novinar AFP-a.

Vatrogasci su šmrkovima još gasili požar u poslijepodnevnim satima.

Lisičansk i Sjeverodonjeck svakodnevno su na meti ruskih napada, izvijestili su ovih dana novinari francuske agencije s mjesta događaja.

Sjeverodonjeck je na crti bojišta, pedesetak km istočno od Kramatorska, glavnog grada Donbasa.

Oko 400 civila je pokopano u Sjeverodonjecku u pojedinačnim grobnicama od početka rata, rekao je u utorak guverner.

U Lisičansku se, naprotiv, "mrtvi pokapaju u zajedničkim grobnicama", dodao je.

Izvor: 24sata/Foto: Rusija granatirala rafineriju nafte u Lisičansku / t.me

Izvorni autor: HINA/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.