Ruski Kremlj tvrdi: Ukrajina sabotirala branu Kahovka kako bi odvratila pozornost od svoje protuofenzive

06.06.2023. 14:30:00

“Ukrajina je sabotirala branu Kahovku kako bi odvratila pozornost od svoje posrnule protuofenzive i odbacio tvrdnju Kijeva da je Moskva dignula branu u zrak”, rekao je u utorak Dmitrij Peskov, glasnogovornik Kremlja.

Podsjetimo, u noći s ponedjeljka na utorak uništena je brana Kahovka. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij je rekao da su ruske snage iznutra dignule u zrak hidroelektranu.

S druge strane, Rusija je optužila Ukrajinu nakon što je ukrajinski grad Nova Kahovka, koji je pod kontrolom Rusije, završio pod vodom, objavila je ruska državna novinska agencija TASS, prenosi 7dnevno.

Peskov je istaknuo kako je Ukrajina sabotirala branu i tako ugrozila brojne stanovnike i okoliš.

Prema njegovim riječima, ova sabotaža može izazvati vrlo ozbiljne posljedice za desetke tisuća stanovnika regije, ekološke posljedice i posljedice druge prirode koje tek treba utvrditi. Također je istaknuo da je jedan od ciljeva sabotaže bio uskraćivanje vode Krimu.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:Alexander Zemlianichenko / AP file

Izvorni autor: PDN/7dnevno/S.P.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.