Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov dolazi u posjet Srbiji 6. i 7. lipnja

03.06.2022. 15:51:00

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov doputovat će u dvodnevni posjet Srbiji 6. i 7. lipnja, javili su ruski i srbijanski mediji, pozivajući se na glasnogovornicu ruskog ministarstva vanjskih poslova Mariju Zaharovu.

Kako prenosi HRT, Sergej Lavrov u posjet Beogradu dolazi u vrijeme pritisaka zapadnih zemalja i Europske unije na Srbiju da se pridruži sankcijama međunarodne zajednice Rusiji. Najavu dolaska šefa ruske diplomacije prate poruke državnom vrhu iz srbijanskog oporbenog korpusa da je posjet neprimjeren u vrijeme ruske invazije na Ukrajinu.

Lavrov će se u Beogradu, kako je najavila glasnogovornica ruskog ministarstva Marija Zaharova na brifingu za medije, sastati s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom vanjskih poslova Nikolom Selakovićem, predsjednikom Skupštine i srpskim patrijarhom.

Planirane teme razgovora su politička i ekonomska suradnja Rusije i Srbije, te, kako je najavila Zaharova, druga aktualna pitanja međunarodne politike.

Izvor: Narod.hr/PDN/Foto:HINA/ FENA/ ua

Izvorni autor: ak/narod.hr/HRT

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.