Ruski veleposlanik: Navaljni se ponaša kao huligan, ali nećemo dopustiti da umre u zatvoru

18.04.2021. 18:20:00

Moskva neće dopustiti da Aleksej Navaljni "umre u zatvoru", naglasio je ruski veleposlanik u Londonu u intervjuu za BBC u nedjelju, u trenutku kada su Navaljnijeve pristaše zabrinute za njegov život jer je bolestan i štrajka glađu.

"Naravno da nećemo dopustiti da umre u zatvoru, ali mogu reći da se Navaljni ponaša kao huligan", "nastojeći prekršiti svako pravilo koje je postavljeno", rekao je veleposlanik Andrej Kelin.

Optužio je oporbenog čelnika da "želi privući pozornost" žaleći se "jedan dan da ga boli lijeva ruka, a drugi lijeva noga".

"Kada bi se ponašao normalno, imao bi izgleda biti pušten ranije", rekao je.

Washington je u nedjelju upozorio da će biti "posljedica" za Rusiju ako Navaljni umre, a o tom slučaju razgovarat će i ministri vanjskih poslova EU-a na sastanku u ponedjeljak.

Navaljnijeve pristaše pozvale su u nedjelju Ruse da 21. travnja prosvjeduju i zatraže od vlasti da mu se "spasi život".

Liječnici bliski Navaljnom kazali su u subotu da se boje da će mu "svakoga časa" otkazati srce.

Navaljni se u siječnju vratio u Rusiju nakon petomjesečnog oporavka u Njemačkoj od trovanja za što optužuje Kremlj.

Odmah je uhićen i osuđen na dvije i pol godine zatvora u starom slučaju za prijevaru koji odbacuje kao politički motiviran.

Izvor: tportal.hr/Foto: EPA / Autor: YURI KOCHETKOV

Izvorni autor: Z. K./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.