Sabljo je kobne noći bio neuračunljiv, otkrivamo što je napravio prijatelju prije nego što je ubijen

24.04.2023. 17:52:00

Tomislava Sablju redar Bilić-Erića, Kristijan Knego, ubio je dok je Sabljo u ruci imao pištolj. Međutim, policija je to uspjela rekonstruirati tek na osnovi pažljivog pregleda videosnimke, jer su gotovo svi svjedoci zapravo izbjegavali govoriti o samome pucanju, premda se iz snimke vidjelo da je najmanje 7-8 osoba bila uključeno u naguravanje koje je prethodilo ubojstvu.

Jutarnji list kratko je pregledao snimku koju je Ritz predalo policiji i iz koje je očito da se Sabljo najprije sukobio s jednim od gostiju, kojega pozna cijeli život. No, Sabljo je te večeri, slažu se svi - bio neubrojiv. Tom svojemu prijatelju J.J.-u zvanome Juma, inače bodybuilderu, s kojim se najprije pozdravio i izgrlio, Sabljo je odjednom zabio cijev pištolja u trbuh.

- Počeo je govoriti nešto nerazumljivo tipa Dobio je tko je zaslužio… Dobit ćete i vi, a u jednom trenutku mi je zabio cijev pištolja u trbuh. Ja sam ga pitao koji ti je k...c, a on je nastavio nešto mrmljati. Tu je s njegove strane uletio jedan mlađi dečko koji mi se počeo ispričavati govoreći ‘svi su pijani‘ te smo se tako razišli. Ubrzo sam, međutim, čuo hice i tada su svi počeli bježati - rekao je Juma policiji.

Sabljin kum i suoptuženik, Tomislav Sučić, čitav je dan proveo sa Sabljom, međutim, u vrijeme ubojstva već je zbog alkoholiziranosti napustio Ritz, točnije njihov prijatelj i suoptuženik Goran Vidović pozvao mu je taksi. Vidović je, pak, policiji rekao da se Sabljo posvađao s Jumom i da je došao redar koji je u Sablju ispalio četiri hica.

Što se točno dogodilo, policija je rekonstruirala tek uz pomoć nadzornih kamera koje su to snimile prilično kvalitetnom rezolucijom.

Prema toj snimci, Sabljo je izvadio pištolj koji je nekako unio u klub i njime prijetio Jumi. No, nekoliko njegovih prijatelja, među kojima je i Vidović, tu su situaciju izgladili i Sabljo je Vidoviću dao pištolj koji je Vidović spremio u stražnji džep traperica. No, privremeno smiren sukob iz nekoga razloga ponovno je eskalirao, a Sabljo od Vidovića traži da mu on vrati pištolj pokušavajući mu ga oduzeti i sam. Vidović tada uzima Sabljin pištolj i vraća ga Sablji, no čim je dobio pištolj (a što je teško vidjeti zbog frameova snimke), u Sablju puca Knego.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:Fah

Izvorni autor: Marin Dešković

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.