Sabor minutom šutnje odao počast Miroslavu Tuđmanu

03.02.2021. 10:56:00

Hrvatski sabor u srijedu se prisjetio svog zastupnika Miroslava Tuđmana (HDZ) koji je preminuo u nedjelju i odao mu počast minutom šutnje.

Odajmo minutom šutnje počast našem dragom prijatelju i kolegi, pozvao je zastupnike predsjednik Sabora Gordan Jandroković koji je o Tuđmanu govorio biranim riječima.

Tuđman je, kazao je, bio najiskusniji zastupnik aktualnog saziva, četiri je puta biran u Sabor, od 90-ih je sudjelovao u stvaranju hrvatske države i institucija, jedan je od utemeljitelja hrvatskog obavještajnog sustava.

“Kao kolega uvijek je bio korektan, tolerantan, isticao se stručnim, argumentiranim raspravama, bio je zastupnik koji je uvažavao druge i nikad nije bio grub u svojim izričajima, svi smo ga poštovali, bilo mi iz HDZ-a, a čini mi se i kolege iz oporbe”, kazao je.

“Iza lika intelektualca i znanstvenika, sveučilišnog profesora krio se dobar, dobronamjeran, blag čovjek i kao takvog ćemo ga se sjećati”, poručio je Jandroković te u ime svih zastupnika iskazao sućut obitelji Tuđman.

Najavio je da će se Sabor od zastupnika Tuđmana oprostiti na komemoraciji u petak, u 10 sati u Maloj vijećnici.

S obzirom na epidemiološke uvjete, pozvao je klubove da izaberu po jednog predstavnika koji će, uz članove saborskog predsjedništva, moći biti na komemoraciji.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN/Foto:nacionalno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.