SABORSKI ODBOR JEDNOGLASNO: Usvojio Deklaraciju o Ukrajini kojom je najoštrije osudio rusku agresiju

24.02.2022. 18:39:00

Saborski Odbor za vanjsku politiku jednoglasno je usvojio Deklaraciju o Ukrajini.

Deklaracijom se najoštrije osuđuje ničim izazvanu agresiju Rusije na suverenitet Ukrajine, njezin teritorijalni integritet i neovisnost te Hrvatski sabor daje potporu ukrajinskoj cjelovitosti, suverenitetu i neovisnosti u međunarodno priznatim granicama.

Također, Deklaracijom se izražava i puna solidarnost s Ukrajinom i njezinim narodom. Sabor poziva i Vladu da joj pruži humanitarnu i tehničku pomoć.

Hrvatski sabor poziva Rusiju da odmah prestane s vojnim napadom i povuče svoje trupe s ukrajinskog teritorija, stoji u Deklaraciji.

Osuđuje priznavanje samoproglašenih regija Donecka i Luganska. U Deklaraciji stoji kako taj čin predstavlja grubo kršenje suvereniteta Ukrajine i podriva temelje međunarodnog poretka.

Izvor: 7dnevno/PDN/Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Izvorni autor: 7dnevno

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.