Saborski zastupnici žestoko se obrušili na Pupovca: 'Nisam nikad čuo da se založio za pitanje nestalih s hrvatske strane i pitanja ratne odštete'

27.05.2022. 13:21:00

NE PRESTAJU REAKCIJE NA IZJAVU SDSS-OVCA

U Saboru ne prestaju komentari na izjave saborskog zastupnika SDSS-a Milorada Pupovca vezano za srbijanske optužnice na račun hrvatskih pilota.

Miloradu Pupovacu neki zamjeraju da je u slučaju optužnica stao na stranu srpskog predsjednika Aleksandra Vučića, što je on u petak ujutro negirao.

"Nemam ja potrebe stajati ni na čiju stranu jer nisam stajao 30 godina pa neću stajati ni ove godine. Želim stati na stranu pravde. Taj zločin je počinjen i nije navodni zločin kao što se u najvećem dijelu naših medija govori. I o njemu treba govoriti. O tim se zločinima prestalo govoriti i šuti se kao da se ništa nije dogodilo. A naša javnost nema uopće pojma da se tako nešto dogodilo. Ubijeno je devetero civila, 30 kilometara duboko u granici BiH. Od toga četvero djece, bilo je 50-ero ranjenih. Zna se kada su avioni poletjeli, zna se odakle su poletjeli, zna se kako su djelovali", izjavio je Pupovac u petak ujutro, prenosi HRT.

U Saboru se, očekivano, govori o stavovima SDSS-ovog Pupovca.

"Neka kolega Pupovac bude upravo ta spona između Zagreba i Beograda za bolje buduće odnose između Hrvatske i Srbije. Ali nisam ga baš često vidio da se potrudio zalagati za bolje susjedske odnose. Nisam nikad čuo da se založio za pitanje nestalih s hrvatske strane i pitanja ratne odštete te vezano za pitanje hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. Nisam ga čuo u tom kontekstu", rekao je Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

Čelnik Mosta Božo Petrov također je komentirao Pupovčevu izjavu.

"Hrvatska u ovom trenutku ima sve mogućnosti i načine jer je članica EU-a i NATO-a, da jasno odredi uvjete pristupanja Srbije. Da se jasno traži da se dostavi dokumentacija vukovarske bolnice, ratna odšteta. Definicija i dostavljanje informacija o nestalima u ratu. Ništa se ne čini po tom pitanju, Hrvatska dopušta Srbiji da pokuša promijeniti politički narativ da iz agresora postane žrtva. Naši heroji se pretvaraju u narodne zločince", istaknuo je. 

SDP-ov Arsen Bauk ističe:

"Bez obzira na nacionalnost počinitelja i žrtve zločine treba kazniti."

Na opservaciju novinara da očito u Hrvatskoj postoje dvojbe je li se zločin dogodio, kaže da postoje tijela poput policije i DORH-a koja bi to trebala utvrditi.

Načelno smatra da bi optužnice iz Srbije bi trebalo odbaciti, a zločine istražiti.

"Ne znam treba li politički signal ili mig. Mi često kritiziramo takve stvari. Neovisnost pravosudnih tijela trebala bi biti poštovana, zakoni su tu jasni", kazao je Bauk.

Izvor: Direktno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: mp/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.