Sačić u Saboru odao počast 'Vukovima': Imali su više od 160 ranjenih, 56 mrtvih, no bili su neustrašivi, odlučni i hrabri

28.10.2022. 13:30:00

OBILJEŽAVA SE 30. OBLJETNICA USTROJA 9. GARDIJSKE BRIGADE

Željko Sačić, saborski zastupnik Hrvatskih suverenista, govorio je u petak u saboru o 'Vukovima', 9. gardijskoj brigadi koja obilježava 30 obljetnicu osnutka.

"Oni danas slave svoj dan, slave spomen na svoja ratna djela u obrani domovine. Strahovito je velika, teška žrtva koju nose na svojim leđima, da bismo danas svi uživali u slobodi i miru", govori Sačić na početku.

Tadašnja Lika, u kojoj su se okupili svi hrvatski domoljubi, dodaje, bila je pred padom i zahvaljujući hrvatskom narodu stvorena je čvrsta jezgra jer je neprijatelj već ušao u grad.

"Na tom ratnom putu imali su više od 160 ranjenih i 56 mrtvih. Bili su neustrašivi, odlučni i hrabri. Gdje god da su se pojavili, svima nama izazivali su samopouzdanje i podizali moral", tvrdi Sačić.

Njihova obljetnica, kaže saborski zastupnik, nije prošla bez incidenta. "Tražili su da dođu najviši predstavnici vlasti, da im se poklone, a imaju se čemu pokloniti. Nažalost, došlo je do toga da iz Ureda predsjednika, koliko smo shvatili iz priopćenja, uvjetovao i komplicirao tko smije, a tko ne smije doći. Pa tko smije uvjetovati tko smije doći?", upitao je Sačić poručivši: "Civilizirajmo se".

Neshvatljivo je, kaže, da se ne želi doći s pozicije vlasti pokloniti se žrtvama obitelji jer će tamo "biti netko iz druge političke opcije, a ne sviđa nam se".

Takav način ocijenio je nedopustivim. Zamolio je da se na takve dane "primire, ušute ili zašute".

Izvor: Direktno.hr/Foto:suverenisti.hr

Izvorni autor: lš/Direktno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.