SAD odobrio novih 400 milijuna dolara vojne pomoći za Ukrajinu. Evo što sve stiže

23.11.2022. 19:42:00

SAD je odobrio dodatnih 400 milijuna dolara vojne pomoći Ukrajini, što će uključivati oružje, streljivo i protuzračnu opremu, rekao je u srijedu državni tajnik Antony Blinken

"Topničko streljivo, oružje za precizno navođenje, protuzračne rakete, i taktička vozila koje osiguravamo, najbolje će poslužiti Ukrajini na bojnom polju", priopćio je Blinken.

Pentagon je rekao da paket uključuje dodatno streljivo za NASAMS obrambene sustave i topničke raketne sustave velike mobilnosti HIMARS.

Predsjednik Joe Biden rekao je da očekuje da se američka pomoć Ukrajini nastavi bez prekida unatoč skepticizmu republikanaca, za koje se očekuje da će iskoristiti svoju novu većinu u Zastupničkom domu da pobliže nadgledaju putanju pomoći.

Bidenova administracija dosad je pružila 19.7 milijardi dolara vojne pomoći Ukrajini koja se nastavlja boriti u ratu uzrokovanom ruskom invazijom prije devet mjeseci.

Ruske rakete u srijedu padale su diljem Ukrajine, uzrokujući gašenje nuklearnih elektrana i ubojstva civila dok Moskva nastavlja kampanju poniranja ukrajinskih gradova u tamu i hladnoću uoči dolaska zime.

  •  

Raketni sustavi zemlja-zrak NASAMS

Izvor: Wikimedia Commons / Autor: Wikimedia - Soldatnytt

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.