ŠAKOM I KAPOM Plenković: Ide novi paket potpore za 800.000 umirovljenika

05.03.2024. 20:15:00

Premijer Andrej Plenković u intervjuu za Dnevnik HTV-a osvrnuo se na aktualne teme. Komentirajući najavljeno raspuštanje Sabora, rekao je da je HDZ cijelo vrijeme planirao da parlamentarni izbori budu održani u miru, van turističke sezone i nakon ključnih odluka Vlade, poput one o rastu plaća u državnom i javnom sektoru

'Idemo na izbore s ogromnim postignućima u posljednjih sedam i pol godina i želimo obnoviti povjerenje hrvatskih građana na demokratskim izborima za Hrvatski sabor', rekao je Plenković za Dnevnik HTV-a.

Najavio je da će Vlada idućeg tjedna donijeti novi paket mjera pa će cijene struje i plina ostati iste, a Vlada će subvencionirati i naftne derivate. 'Izaći ćemo s posebnim paketom, kao uoči Božića, za naše umirovljenike', najavio je premijer. Bit će to potpora za umirovljenike s mirovinom do 830 ili 840 eura, znači za oko 800.000 umirovljenika - što je mirovina niža, to je pomoć veća, u rasponu od 160 do 50 eura.

Komentirajući okupljanje lijeve oporbe, rekao je da je razlika u tome što se HDZ sustavno priprema za svoj treći mandat.

'Mi smo, kad smo izašli s odlukom - upoznali parlamentarnu većinu i imali jasan smjer aktivnosti. Izašli smo spremni s nositeljima lista od prve do 11. izborne jedinice', rekao je. Istaknuo je kako po treći put nasuprot vladajućih stoji 'kobasičasta koalicija' te ustvrdio da, košarkaškim rječnikom", vladajući vode 25 razlike.

'Nasuprot nas imamo po treći put neke kobasičaste koalicije sklopljene s konca i konopca. Morali su čuti našu odluku, naše nositelje lista da se brzo nađu i kažu, eto nas ima 10. Zadnji put ih je bilo 11, rezultat je bio, košarkaškim rječnikom, 25 razlike za nas. Idemo s postignućima, vizijom Hrvatske, činjenicama i istinom, dodao je.

Po njemu, oporba fabricira krizu. Most je potpuno nepouzdan, s njima nitko neće, a Domovinski pokret doveo je na vlast Zorana Milanovića u srazu s Kolindom Grabar Kitarović, rekao je Plenković, pozivajući birače desnice da poklone povjerenje HDZ-u.

Između ostalog, rekao je da će europski izbori biti itekako izazovni, a Europska pučka stranka bit će opet pobjednik. 'Ići ćemo ponovno po pobjedu i da sudjelujemo u formiranju europskih politika', rekao je Plenković.

Zaključio je da se na prvi pogled može vidjeti na koga se birači mogu osloniti u kriznim vremenima.

Izvor: tportal/Foto: Snimka zaslona HRT

Izvorni autor: S.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.