Sankcije zapada neće naškoditi Rusiji, ali jesu nama

08.08.2022. 18:32:00

Zapadne sankcije uvedene Moskvi zbog napada na Ukrajinu ne funkcioniraju i Rusiji to neće naškoditi, ali je naškodilo nama, rekao je u ponedjeljak predsjednik Zoran Milanović prilikom posjete Hvaru.

Opisujući situaciju u svijetu kao "nestabilnu" i ustvrdivši da se "polako gubi kompas", šef države je upozorio da "sve to skupa izgleda kao proljetni maslačak i samo moliš Boga da nitko ne kihne i sve skupa ne odleti".

Odgovor zapada je, rekao je Milanović "nikakav, baš nikakav", dodavši da "imamo sankcije koje ne funkcioniraju".

Naglasio je da je to "govorio od prvog dana" i da mu je žao što je bio u pravu.

"Sankcije ne funkcioniraju, Rusiji to neće naškoditi, ako je to cilj (...) i što se dogodilo, naškodilo je nama", rekao je predsjednik države.

Vezano uz izjave srpskog predsjednika Aleksandra Vučića da neće ići na Jadran, kao i gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je kazao da mu nije jasno zašto neki Srbi dolaze ljetovati u Dalmaciju, Milanović je kazao da Srbi dolaze na more i da mu je to drago.

"Dobro došli. To je susjedna država i ne moramo se u svemu slagati", rekao je Milanović.

Na pitanje zašto to Vučić radi, odgovorio je da ne zna jer nije predsjednik Srbije nego Hrvatske.

"Dobro, Vučić bar ne priča o srpskom moru, za sada. Ima tu puno folklora", rekao je Milanović.

On je stigao na Hvar kako bi obišao područje pogođeno požarom te se u mjestu Vrbanj susreo s vatrogasnim zapovjednicima i vatrogascima koji su sudjelovali u gašenju velikog požara. 

U požaru na Hvaru jedna je osoba poginula.

Izvor: hina/Foto:HINA/ ik

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.